ŠVERCER KOJI JE PAO SA 35 KG DROGE VEĆ OSUĐIVAN Odranije poznat javnosti, evo o kome je reč! (FOTO/VIDEO)
Foto: MUP Srbije

Kako Alo! saznaje, u pitanju je bivši vozač u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Mirijevo Stefan Miletić (32) koji je prošle godine osuđen zbog uvrede i ugrožavanja sigurnosti, a protiv kojeg je Sektor unutrašnje kontrole svojevremeno podneo prijavu zbog sumnje da je lažirao prebivalište i tako od MUP-a uzeo oko 800.000 dinara! Nakon toga učestvovao je u protestu održanom 8. jula 2020. i za pojedine medije tvrdio da je žrtva policijske brutalnosti!

Miletić je uhapšen u akciji UKP i BIA, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici. Policija u Inđiji zaustavila je automobil kojim je upravljao i u gepeku pronašla 70 paketa, u kojima se nalazilo oko 35 kilograma marihuane. Pretresom stana koji je koristio u Beogradu pronađeni su pištolj i manja količina marihuane.  

Foto: MUP Srbije

 

-Osumnjičeni je aktivno uključen u transport narkotika, odnosno dopremanje istih na područje centralne Srbije i njihovu neposrednu distribuciju - kaže izvor Alo!.

Foto: MUP Srbije

 

Miletić je u martu prošle godine osuđen za krivično delo Uvreda na novčanu kaznu u iznosu od 40.000 dinara, a mesec dana kasnije i za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, uslovno na godinu dana.

Kako su mediji izveštavali, tokom 2020. godine Beogradski centar za ljudska prava podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula 2020. godine učestvovali, kako su naglasili, u zlostavljanju Miletića, ističući da je „brutalno pretučen na Terazijama“. Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a Stefanu Miletiću obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine.

Tim povodom, Miletić je u julu iste godine za Jutjub kanal Beogradskog centra za ljudska prava dao izjavu o navodnom policijskom zlostavljanju. Ispričao je da je bio kod hotela „Moskva“, te da je hteo da krene ka Skupštini, ali „kordon to nije dozvolio“.

- Mislio sam da mogu lako da se okrenem, zarotirao sam se na desno, i video da iza mene nema nikog, da je sve prazno. U tom trenutku sam video dva policajca od kojih me je jedan odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao - naveo je Miletić.

Portal „Direktno“ je u julu 2020. godine objavio i izjavu u kojoj Miletić ističe da je pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, ali da će dati otkaz.

- To su moje kolege, mene su zapravo bile moje kolege. Smatram da to nisu policajci, molim vas da se utvrdi ko su oni ljudi - rekao je on tada.

Međutim, novinari Alo! došli su tada do saznanja da je Miletić radio kao vozač u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Mirijevo, te da je protiv njega Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažirao prebivalište i tako od MUP-a uzeo oko 800.000 dinara!

- On živi u Beogradu, u stanu koji je vlasništvo njegovog oca, ali je prijavio prebivalište u Blacu odakle je rodom, kako bi lažirao da svakoga dana putuje na posao i na osnovu toga je refundirao putne troškove - naveo je tada izvor Alo!.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Komentari (0)

Loading