ODREĐENA MU ZABRANU PRILASKA DEVOJČICI Direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi polno uznemiravao štićenicu?
Foto: Shutterstock

Zbog sumnje da je polno uznemiravao maloletnu štićenicu Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, bivšem direktoru ove ustanove Osnovni sud u Vršcu je na predlog tužilaštva odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa šesnaetogodišnjakinjom, kao i posećivanja određenih mesta.

Bivši direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, Dragan Popović (68), dospeo je u centar skandala pre nekoliko dana kada je u medijima objavljeno da je polno uznemiravao maloletnicu (16) čija porodica je dugogodišnji korisnik usluga ove ustanove.

Kako je "Blicu" potvrđeno, protiv Popovića se trenutno vodi predistražni postupak pred nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom.

On je, kako se sumnja, putem telefona slao neprimerene poruke maloletnici, tražio joj da se tajno sastaju i od nje tražio fotografije u kupaćem kostimu, a njoj slao svoje fotografije.

Prema informacijama koje su za sada poznate, prijavu je podneo otac devojčice, a prema njegovim rečima prepiska između bivšeg direktora i maloletne štićenice Centra za socijalni rad trajala je oko dva meseca.

Kako se spekuliše, za to vreme je bivši direktor tražio fotografije devojčice sa plaže, uz obećanje da će joj pomoći da ode na letovanje u Grčku.

Popović se povodom optužbi oglasio i u medijima, navodeći da nije uradio ništa neprimereno, te da je samo želeo da joj pomogne.

- Samo sam želeo da joj pomognem. Rekla mi je da želi da ide u Grčku, ali da to roditelji ne mogu da joj priušte, pa sam je savetovao da počne da radi, kako bi zaradila pare za more. Ja bih joj pomogao da pronađe jeftin aranžman. To se i vidi u našim porukama - tvrdio je Popović za Novosti.

On je tada izrazio čuđenje da je "toliki greh što joj se pohvalio slikom sa mora u kupaćem kostimu i što je od nje tražio da i ona njemu pošalje sliku da vidi kako je na belocrkvanskim jezerima".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading