PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO PILOTA U JAKOVU Kuvaru preti doživotna robija, a tvrdi da je bio zlostavljan!
Foto: privatna arhiva

Đura Nikolić (23) priznao da je ispalio dva rafala iz "kalašnjikova" u Vuka Jolovića (29), tvrdeći da ga je ovaj, navodno, maltretirao. Za pušku je tvrdio da ju je slučajno našao u šumi

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je u petak optužnicu protiv kuvara Đure Nikolića (23), kome preti doživotna robija jer je 29. maja u naselju Jakovo ubio pilota Vuka Jolovića (29). Nikolić je u nesrećnog mladića ispalio dva rafala iz "kalašnjikova", za koji nije imao dozvolu, a policajcima se pravdao da je pušku pre zločina slučajno našao u šumi?!?

Tužilaštvo je, kako saznajemo, predložilo sudu da se osumnjičenom produži pritvor, u kom je od hapšenja, nekoliko dana posle ubistva.

stragom je utvrđeno da su se Jolović i njegov brat Miloš kobne večeri najpre sukobili sa Nikolićevim ocem ispred njihove porodične kuće. Đura je tada izašao sa automatskom puškom i upucao Vuka u stomak i butnu arteriju. Miloš je izbegao rafale sakrivši se iza ograde, a Đura ga je dozivao, u nameri da i njega upuca, pri čemu je ispalio još jedan rafal i oštetio tri parkirana vozila. Pomahnitali Nikolić je potom pobegao svojim "golfom 4" da bi se dva dana kasnije sam predao policiji.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO PILOTA U JAKOVU Kuvaru preti doživotna robija, a tvrdi da je bio zlostavljan!

Foto: privatna arhiva

 

On je prilikom saslušanja u tužilaštvu izneo prilično neuverljivu odbranu. Priznao je da je pucao u Jolovića, ali je tvrdio da je to bilo iz straha, jer ga je pre toga "Vuk sa bratom i drugovima tukao i maltretirao zato što navija za Partizan, a oni za Crvenu zvezdu"?! Osim toga, tvrdio je da nije znao da je Vuk mrtav dok to nije čuo u policiji.

Takođe je na bizaran način opisao kako je došao do "kalašnjikova", navodeći da ga je jednom prilikom slučajno našao tokom šetnje pored jednog manastira. To oružje je, kako je rekao, posle zločina bacio u šumu u kojoj se krio do hapšenja.

Na drugoj strani, Jolovićev brat Miloš, koji je bio svedok ubistva, ispričao je sasvim drugačiju pozadinu zločina:

- Đura je nedavno terao jednog maloletnog beskućnika da skoči u ledenu Savu i to maltretiranje je snimao i objavio na društvenim mrežama. Vuk je poznavao tog dečaka, pa je pitao Đuru zašto se iživljava nad slabijima od sebe. Između njih dvojice je tada izbila tuča, u koju se umešao i Đurin otac i sve se završilo ubistvom mog brata. 

Inače,Đura Nikolić i Vuk Jolović imali su odranije dosije u policiji. Đura je prekršajno osuđivan zbog tuče, dok su protiv Vuka podnošene prijave za više krivičnih dela, između ostalog za nasilničko ponašanje i tuče.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading