UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA LIKVIDACIJU VOĐE NAVIJAČA Porčić (26) optužen kao neposredni izvršilac ubistva Branislava Penčića
MUP

Damir Porčić (26), optužen kao neposredni izvršilac ubistva bivseg vođe navijača Branislava Penčića 19. marta ove godine u Obrenovcu, uhapšen je danas po poternici Višeg suda u Beogradu, saznaju mediji

Osumnjičenom je uz poternicu u martu, na predglog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bio je i odredjen pritvor. On će danas biti priveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak radi dalje odluke o pritvoru.

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je sredinom septembra optužnicu protiv Damira P, Šaina U. (52) i Igora B. (44), koji se nalaze u pritvoru zbog krivičnog dela Teško ubistvo.

Srbin pronađen mrtav u Španiji - Alo.rs

Damir P. se tereti i za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za Falsifikovanje isprave. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju koja se još čeka.

Damir P. je optužen da je ubio Branislava P. iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli. Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Zatečeno beživotno telo u ulici Vojislava Ilića! - Alo.rs

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Branislava P, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo. Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U, a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira P. odvezao do autobuske stanice u Beogradu. Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu. Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading