POZADINA HAPŠENJA BOKSERA Zvicerovi ljudi tražili cinkaroša u svojim redovima, bili ubeđeni da ih je neko njihov prodao!
Printscreen

Kriminalna grupa čiji je, kako sumnjaju američki istražitelji, jedan od organizatora bio uhapšeni crnogorski bokser Goran Gogić (43), posle zaplene 19,8 tona kokaina na brodu "MSC Gajen" u Filadelfiji 2019. godine, tražila je krticu u svojim redovima.

Gogićeva grupa, u kojoj je bilo i osam uhapšenih članova posade broda, među kojima je i srpski državljanin Stefan Bojević, navodno je blisko sarađivala sa kavačkim klanom i njegovim vođom Radojem Zvicerom.

Ključni dokazi

- Snimci, koji su jedan od ključnih dokaza protiv Gogića i njegove grupe, pokazuju da su krijumčari droge pokušavali da pronađu cinkaroša u svojim redovima, nakon što su DEA i američko tužilaštvo tokom 2019. zaplenili tri velika tovara droge - navodi se u dokumentima američkog tužilaštva, koje je podiglo optužnicu protiv Gogića.

 

 

Oni su naveli i da su ključni dokazi protiv boksera, osim snimaka sastanaka na kojima se razgovaralo o tovaru droge, zapleni i gubicima koji su proizašli iz te zaplene, fotografije sastanaka kao i više svedoka-saradnika koji su, kako navode, upoznati sa ulogom Gogića i njegovom koordinacijom sa članovima posade broda. Gogić se, inače, tereti za šverc preko 22 tone kokaina, vrednog preko milijardu evra.

Pritvor

Gogić u ponedjeljak pred sudom u Majamiju

Bokser Goran Gogić, prema rečima njegovog advokata Lorensa Hašiša, u ponedeljak bi trebalo da se pojavi pred sudom u Majamiju. On je naveo da njegov branjenik "planira da dokaže svoju nevinost i da se bori protiv svih optužbi". Sud u Majamiju bi u ponedeljak trebalo da odlučuje o određivanju pritvora i prebacivanju u Bruklin, u Njujork, prenose mediji u SAD. Tokom prvog pojavljivanja pred sudom, rekao je, navodno, da je promoter boksa i da je putovao iz Evrope u Njujork, a zatim u Portoriko na boskersku konvenciju, kao i da je u povratku posetio Majami pre nego što je u nedelju veče planirao da se ukrca na let za Evropu.

Pronađeno beživotno telo migranta - Alo.rs

Bivši bokser, podsetimo, uhapšen je u nedelju na aerodromu u Majamiju, kada je pokušao da se ukrca na avion za Cirih. Tužilaštvo SAD ga sumnjiči da je bio glavni logističar i jedan od organizatora kriminalne grupe i da je drogu švercovao od maja 2018. do jula 2019. Kokain je bio zaplenjen na tri komercijalna broda tokom 2019, uključujući i "MSC Gajen".

- U optužnici se navodi da su članovi kriminalne grupe transportovali kokain u Evropu iz Kolumbije, preko američkih luka, koristeći dizalice i mreže zahvalujući kojima su drogu koja je dopremana gliserima duž ruta brodova, ubacivali na teretne brodove - preneli su američki mediji.

Glavni logističar

U dokumentima se navodi da je Gogićeva uloga bila da nadgleda tovare i koordinira sa članovima posade, kolumbijskim krijumčarima i evropskim pristaništima, kako bi kokain stigao na konačno odredište. Portal Justice.gov objavio je da je kao glavni logističar imao komplikovanu ulogu, koja je zahtevala poznavanje posade svakog broda, podataka o ruti i lokaciji, kao i da li ima mesta za skladištenje droge u kontejnerima na kojima je već bila druga roba na brodu.

Inače, kako se navodi u dokumentima u koje je RTCG imao uvid, u spisima predmeta u postupku koji je vođen protiv osmorice članova posade koji su prošle godine prizali krivicu na osnovu koje su i osuđeni, pominje se i ime odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading