"NIKADA SE NIJE POKAJAO" Ispovest supruge ubijenog pekara
Alo

Staklorezac Filip Gavranović (35) osuđen je početkom juna u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora, zbog ubistva svog prijatelja, inače pekara, Nikole Ostojića (36) koje se dogodilo 3. novembra 2017. u Resavskoj ulici u Beogradu.

Iza sebe je ostavio suprugu Veru i maloletnog sina.

- Filip je priznao da je mog Nikolu ubio 3. novembra, ali smo njegovo telo našli tri dana kasnije. Svako suđenje sam pratila i tvrdim da se ubica nikada nije pokajao. To znam jer smo bili prijatelji sa njim i tačno mu znam izraz lica- priča Vera Ostojić za "Telegraf.rs".

Ni u najružnijim snovima nije pomislila da će joj život uzeti muža. Bili su srećna porodica. Razmišljali o proširenju biznisa.

- Nikola je bio srećan i zadovoljan čovek. Posao sa pekarom nam je dobro išao. Nikada nije ni pomislio da će ga izneveriti, a kamoli ubiti prijatelj Filip- kaže Vera.

Inače, prema optužnici staklorezac Filip Gavranović usmrtio je prijatelja pekara Nikolu Ostojića u radnji u Resavskoj ulici, a zatim iz njegove torbe uzeo 1800 evra i taj novac odneo Luki Žižiću vlasniku kafića "Ritual" jer mu je dugovao.

Znala je ona da je njen Nikola ubijen zbog novca i da je upravo on nađen kod sada već pokojnog Luke Žižića vlasnika kafića "Ritual" na Novom Beogradu.

- Od početka procesa bilo mi je poznato da je na osnovu serijskog broja novčanica policija shvatila da je Filip Gavranović od mog supruga uzeo novac i odneo ga Žižiću. Koliko sam razumela on je bio prijatelj bivše Filipove supruge- kaže Vera.

Prema njenim rečima, tokom suđenja iznela je svoj stav koji je glasio da ne želi da prima Nikolinu penziju, ali da to pravo ostvari njen sin.

- Advokatu sam rekla da bih u ovom trenutku sinu više pomogla da sam mrtva. Do sada sam zaradila dobru penziju od koje bi mogao dobro da živi. Zbog sudskog postupku novac koji je moj muž imao nalazi se u tužilaštvu i to služi kao dokazni materijal, tako da nije moguće njime da raspolažemo - objašnjava Vera.

Koristoljublje

Podsećanja radi, Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je posle tri dana intenzivne potrage u staklorezačkoj radi njegovog najboljeg prijatelja, Filipa Gavranovića, koji se inače danima pravio da traga za drugom.

Gavranović je, kada je Ostojićeva supruga prijavila njegov nestanak, danima sa njom tražio Nikolu po gradu, bio uz njegovu suprugu i decu i pravio se da ništa ne zna. A onda je Nikolino telo pronađeno u njegovom lokalu koji se nalazi tačno preko puta Ostojićeve pekare u Resavskoj ulici u Beogradu.

Ovaj preokret šokirao je sve, a Gavranovića je policiji prijavila supruga jer je primetila da se čudno ponaša. Nakon toga policija je upala u njegov lokal i otkrila zločin.

Do zločina je došlo, kako je kasnije pokazala istraga, zbog koristoljublja i novca koji je Gavranović tražio Ostojiću kako bi vratio dug. Detalje je u maju prošle godine na sudu otkrila Gavranovićeva bivša supruga I. S.

Tužilaštvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na prvostepenu presudu kojom je 7. juna ove godine zbog teškog ubistva iz koristoljublja izvršenog na štetu oštećenog Nikole Ostojića 3. novembra 2017. godine na 30 godina zatvora osuđen okrivljeni Filip Gavranović.

- Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, tužilaštvo će žalbom tražiti da se okrivljenom izrekne kazna od 40 godina zatvora - kažu u Tužilaštvu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading