DETALJI HAPŠENJA BIVŠEG BOKSERA U SAD Za Zvicera švercovao kokain vredan milijardu evra!
Printscreen

Bivši bokser Goran Gogić (43) iz Crne Gore uhapšen je u Majamiju, u SAD, i protiv njega je podignuta optužnica zbog šverca 22 tone kokaina vrednog više od milijardu dolara! Policija sumnja da je radio za kavački klan, čiji je vođa odbegli Radoje Zvicer.

Gogić je uhapšen u nedelju, kada je pokušao da se ukrca na međunarodni let sa aerodroma u Majamiju za Cirih.

On je u ponedeljak optužen za šverc kokaina koji je oduzet prilikom jedne od najvećih zaplena droge u SAD.

DETALJI HAPŠENJA BIVŠEG BOKSERA U SAD Za Zvicera švercovao kokain vredan milijardu evra!

Foto: Alo.rs

 

Kako se navodi u optužnici, Gogić je od maja 2018. do jula 2019. sa drugima bio u zaveri da distribuira ogromne količine kokaina preko teretnih brodova.

Bivši bokser je, dalje se navodi, koordinisao sa izvorima kokaina u Kolumbiji, članovima posade koji su prevozili tone kokaina na teretnim brodovima na otvorenom moru i mrežom lučkih radnika koji su prevozili i iskrcavali drogu u Evropu preko SAD.

Za posao nudili 50.000
dolara u kriptovalutama

Ivan Đurašević, koji je pre Gogića uhapšen zbog šverca kokaina, rekao istražiteljima u SAD da je za posao trebalo da dobije 50.000 dolara u kriptovalutama.

- To je smešna suma u odnosu na njegovu ulogu u poslu - rekao je ranije izvor.

DETALJI HAPŠENJA BIVŠEG BOKSERA U SAD Za Zvicera švercovao kokain vredan milijardu evra!

Foto: privatna arhiva

 

Oni su, navodno, kako bi fizički utovarili kokain na brod, koristili brodske dizalice i mreže.

- Kada bi kokain bio na brodu, članovi posade bi ga sakrili u posebne transportne kontejnere za koje su znali da imaju dovoljno prostora da sakriju velike količine droge i za koje su imali duple krivotvorene pečate. Birali su posebne kontejnere koji će se koristiti za prikrivanje kokaina, delimično na osnovu lokacije i orijentacije kontejnera, kao i rute i odredišta na brodu. Koristili su radnike koji su imali pristup evropskim lukama da tajno pristupe i uklone kokain iz kontejnera za transport po njihovom dolasku - navodi izvor.

DETALJI HAPŠENJA BIVŠEG BOKSERA U SAD Za Zvicera švercovao kokain vredan milijardu evra!

Foto: Printscreen

 

Američki vlasti ranije su zaplenile tri pošiljke s drogom - 27. februara 2019. oko 1.437 kilograma kokaina sakrivenog na brodu „MSC Karlota“ u luci Njujork i Nju Džersi, 18. marta 2019. oko 537 kilograma kokaina sakrivenog na brodu „MSC Dezire“ u luci Filadelfija i 19. juna 2019. približno 17.956 kilograma kokaina sakrivenog na brodu „MSC Gajan“ u luci Filadelfija.

Tokom zaplene u Filadelfiji, uhapšeno je šest Gogićevih saradnika, među kojima su oficir Ivan Đurašević (29) iz Kotora i njegov kolega Fonofavea Tijasaga. Takođe, lisice su stavljene i pomorcima iz Kotora Bošku Markoviću (37), Aleksandru Kavaji (25) i Nenadu Iliću (39), ali i njihovom saradniku Lauli Puliju. Sumnja se da su oni švercovali kokain za „kavčane“ i „škaljarce“ dok su oni bili jedinstveni klan pre 2014. godine, ali da su se kasnije priklonili kavačkom klanu, čiji je šef odbegli Radoje Zvicer.

Advokat Hašiš: Gogić je iznenađen optužbama

Advokat Lorens Hašiš, branilac Gorana Gogića, rekao je da su njegovog klijenta ove optužbe iznenadile.

- On tvrdi da je nevin i da je došao u SAD na boksersku konvenciju u Portoriku - rekao je Hašiš.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading