PRETRESENE KUĆE KRIMOSA U KOTORU Velika zaplena u Crnoj Gori vodi do ubica Jovana Vukotića!
Foto: Printscreen

Međunarodna akcija policije sprovedena je jutros u Crnoj Gori, izvršeni su pretresi na više lokacija, a prema nezvaničnim informacijama, pronađen je trag koji vodi do ostalih pripadnika kriminalne grupe koja stoji iza ubistva vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića!

Kako se navodi, akcija je sprovedena u cilju borbe protiv organizovanog kriminala, a povodom toga crnogorska policija je rano jutros izvršila pretrese objekata koje koriste bezbednosno interesantne osobe, na više lokacija.

Prema pisanju lokalnih medija, policija je izuzela određene predmete za koje se sumnja da su upotrebljeni ili stečeni kriminalnim radnjama.

- Pretresani su objekti i kuće vlasnika za koje se sumnja da su umešani u kriminalne radnje, a između ostalog ubistvo Jovana Vukotića. Čitava organizacija stoji iza brutalne likvidacije u Istanbulu. Pored hapšenja u Turskoj, očekuju se i nova u Crnoj Gori. Među pretresanima su oni za koje se sumnja da su povezani s trgovinom narkoticima, ali i oružjem. Predmeti su predati na veštačenje, a za sada ne otkriva se identitet osoba koje su proveravane - navodi izvor.

PRETRESENE KUĆE KRIMOSA U KOTORU Velika zaplena u Crnoj Gori vodi do ubica Jovana Vukotića!

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, brutalno je likvidiran 8. septembra u Istanbulu naočigled vanbračne supruge Maše i njihovog deteta. Sumnja se da je njegovo ubistvo naručio vođa „kavčana“ Radoje Zvicer, a pre ubistva, Vukotića su mesecima pratili članovi turske kriminalne grupe.

Jovan Vukotić je odlazio iz tržnog centra u Istanbulu, kada je na njegov automobil ispalio hice napadač koji se nalazio na motociklu. Vukotić je preminuo na licu mesta. Ubrzo nakon ubistva uhapšeno je više od deset osoba za koje se sumnja da su učestvovale u njegovoj likvidaciji. Među njima su i „kavčani“ Radoje Živković i Zdravko Perunović.

PRETRESENE KUĆE KRIMOSA U KOTORU Velika zaplena u Crnoj Gori vodi do ubica Jovana Vukotića!

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Kako su navodili turski mediji, kavački klan je iz osvete naručio ubistvo Jovana Vukotića, a za njegovu glavu su dali vrtoglavih milion evra. Radoje Zvicer i njegovi ljudi kontaktirali su dve glavne kriminalne grupe u Turskoj, koje su likvidaciju preuzele na sebe. Interesantno je to, da su vođe obe grupe u zatvoru, jedan u Italiji, a drugi na prostoru Crne Gore. Pripadnici jedne grupe su uhodili i pratili Vukotića, dok je druga izvršila ubistvo.

Inače, pre nekoliko dana uhapšeno je četiri osobe iz Kotora za koje se sumnja da su pripadnici „kavačkog klana“, nakon čega im je određen pritvor.  Osumnjičeni M.K, M.J, M.Č. i D.R, koji su juče uhapšeni, terete se da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading