SASLUŠANI "PRLJAVI" POLICAJCI Sentine gorile dužnicima seku prste i noseve!
Foto: Tanjug

Inspektori Milan I. (33) i Miloš K. (35), navodni telohranitelji načelnika odeljenja za droge UKP Slobodana Milenkovića, zvanog Mali Senta, saslušani su juče u Višem javnom tužilaštvu nakon što su uhapšeni zbog sumnje da su 28. septembra mučili i tukli mladiće B. H. i M. M. zbog navodnog duga od 13.000 dinara.

Oni su negirali navode krivične prijave koja je protiv njih podneta i odbili su da odgovaraju na pitanje tužioca i advokata.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i oštećene, kao i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo. Sudija je predlog usvojio i odredio im pritvor do 30 dana.

SASLUŠANI

Foto: Tanjug

 

Kako saznajemo, sumnja se da su inspektori sa još jednim zasad nepoznatim policajcem 28. septembra oko 23 časa otišli službenim vozilom da se sastanu sa B. H. i M. M. na putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici u Beogradu.

- Oštećeni B. H. je inspektoru Milanu I. predao tri nargile koje su od njega iznajmljivali. Milan mu je potom tražio da mu predaju i 13.000 dinara koje mu, tvrdio je, duguju, ali su oni odbili. Osumnjičeni inspektor im je potom pokazao službenu legitimaciju i legitimisao ih, nakon čega su ih vezali lisicama, tukli i rukama i nogama po glavi i telu i teško ih povredili - navodi naš izvor.

Inspektor pomerio kola sa 60.000 evra od droge?

Ime inspektora Milana I. pominje se u vezi sa pucnjavom koja se u decembru 2019. dogodila u Kursulinoj ulici u centru Beograda. Tada je upucan i teško ranjen doušnik policije, a do dolaska istražitelja pomeren je automobil kojim se na mesto na koje je došao na primopredaju droge dovezao teško ranjeni Novopazarac, a u kom je bilo preko 60.000 evra.

Kako dodaje, inspektor Milan I. je potom, sumnja se, zapretio dvojica muškaraca da ih ne prijavljuju.

- Rekao je, navodno, da će im u automobil staviti 200 do 300 grama marihuane i da će zbog toga ići u zatvor. Rekao im je i da će da pošalje nekog da maltretira njihove roditelje. Takođe, pominjao je da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve. Nakon toga, Milan je tražio od B. H. da mu preda svoj novčanik, iz kojeg je uzeo novac i s drugim inspektorm i policajcem otišao - dodaje sagovornik.

SASLUŠANI

Foto: Tanjug

 

Ne odvajaju se od šefa

Uhapšeni policajci najbliži su saradnici načelnika odeljenja za droge Slobodana Milenkovića. Na dan kada su se pojavili sa njim u Palati pravde, još najmanje trojica njihovih kolega ostala su da načelnika sačekaju u automobilu, dok se oni nisu odvajali od njega sve dok nije ušao u kabinet u kom je razgovor sa njim trebalo da obavi zamenik Višeg javnog tužioca.

Inače, Milan I. i Miloš. K. su inspektori odeljenja za droge Uprave kriminalističke policije čiji je načelnik Slobodan Milenković.

inspektori Milan I. i Miloš K. javnosti su postali poznati letos, kada su se u pratnji Milenkovića pojavili u Palati pravde.

- Milenković je tada bio pozvan na saslušanje u Više javno tužilaštvo, a Milan I. i Miloš K. su išli u njegovoj pratnji - navodi naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading