ŠOK U SUDU! MESAR TRAŽIO DA SEDI SA SVEDOCIMA SARADNICIMA Sudija ga opomenula: Miljkoviću, vratite se na mesto!
Foto: Alo.rs

Odbranu bi sutra trebalo da prvi iznese optuženi Mijat Simeunović, potom još sedmoro optuženih, a onda bi trebalo da trojica svedoka saradnika prvi put pred sudom i pripadnicima kriminalnog klana daju svoje izjave.

Oni su, podsetimo, priznali izvršenje krivičih dela i detaljno objasnili ulogu svakog od optuženih.

Šejić negirao optužbe

Optuženi Aleksa Šejić, koji je posle hapšenja u policiji priznao da je prepakivao drogu u protoriji na stadionu Partizana koju su koristili pripadnici Belivukove grupe, danas je negirao je izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da su ga posle hapšenja u policiji maltretirali, skinuli golog i fotografisali.

- Nisam znao šta da radim, pretili su mi, govorili da će da oduzmu braću koja žive sa bakom. Ja sam tada rekao da ću da dam izjavu protiv Milovana Tadića, izvinjavam se što sam ga uvukao u ovo. Eto tako sam dao tu izjavu. Ja sam tada lagao - ispirčao je danas Šejić, koji je inače radio kao konobar u kafiću u kom su se pripadnici grupe okupljali na stadionu.

On je naveo da je potom pušten na slobodu, ali da nije hteo da potpiše posle sporazum o priznanju krivice jer "nije kriv", kao i da je posle saslušanja u tužilaštvu njemu određen pritvor.

Optuženi Miljković se opet javio za reč

Miljković se ponovo javio za reč, pa su ga stražari izveli za govornicu.

- Hteo sam da vas pitam da li ste odlučili o podnesku vezano za mesto sedenja. Teško je da pratimo i pišemo - pitao je Miljković sudiju, na šta je ona odgovorila da iz razloga bezbednosti optuženi ne mogu da sede u sudnici.

Miljković: Čije bezbednosti? Ja neću nikoga da napadnem, niti se bojim da će oni mene.

Sudija: Miljkoviću, vratite se na mesto, stalno nešto tražite.

Ubici Šabana Šaulića smanjena kazna - Alo.rs

Miljković: Pitam Vas samo sudija, oni iz Uprave kažu u redu je, vi kažete ne.

Inače, u delu sudnice u kom sede advokati, nalaze se i zastupnici oštećenih porodica, kao i svedoci saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić.

Navode optužnice potom je negirao Nikola Stefanović, ali nije želeo da iznosi detaljnu odbranu.

Posle njega, u sudnicu je ušao optuženi Vladimir Grek. Kratko je rekao da nije izvršio ni jedno krivično delo i da je optužnica izmišljena "i fikcija", a potom se vratio u boks za optužene.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading