BRUTALNO UBISTVO U NEMAČKOJ Srbin izmasakrirao ženu, ubo je nožem 79 puta, pa nasrnuo i na unuku!
EPA/CLEMENS BILAN

Suđenje srpskom državljaninu (64) počelo je pred Okružnim sudom u Kelnu zbog optužbi da je 5. aprila ove godine ubio svoju suprugu (61) u njihovom stanu. On je, kako se navodi u optužnici, 79 puta ženu ubo nožem, a potom posekao i unuku, koja je htela da pomogne baki.

Kako navode nemački mediji, Srbin je optužen za ubistvo ih nehata, budući da pati od takozvanog paranoidnog halucinatornog sindroma.

- Zločin je klasifikovan kao ubistvo iz nehata jer je optuženi bio u stanju mentalne zbunjenosti - navodi izvor lokalnih medija.

Zločin se dogodio u stanu u Ulici Banštrase u Kelnu. Prema optužnici, Srbin je iz kuhinje uzeo nož čije je sečivo 29 centimetara, a potom nasrnuo na suprugu.

Izazvao udes, skinuo se go do pasa pa pobegao na krov (VIDEO) - Alo.rs

- Forenzičari su po dolasku prikupili dokaze sa mesta zločina i utvrdili da žena na telu ima 79 uboda. Ona je preminula na mestu, pa su lekari samo konstatovali smrt. Telo je bilo u lokvi krvi i iskasapljeno gotovo do neprepoznatljivosti - dodaje sagovornik tamošnjih medija.

Unuka bračnog para iz Srbije, navodi se u optužnici, umešala se u jednom trenutku s namerom da spase baku.

- Ona je pokušala da interveniše i spreči dedu da počini zločin, ali je on i nju povredio. Srećom, ne ozbiljno. Unuka će u postupku biti ključni svedok, budući da je bila prisutna - navodi izvor. 

Prema pisanju nemačkih medija, bračni par je poreklom iz Srbije, a u Keln su se preselili devedesetih godina prošlog veka.

Očekuje se da će presuda pred Okružnim sudom u Kelnu biti doneta do kraja oktobra.

Sud ubicu šalje na psihijatriju

Optuženi srpski državljanin, kako pišu nemački mediji, trenutno se nalazi u državnoj klinici Regionalnog veća Rajne u Esenu i tamo je od trenutka kada je počinio zločin.

- Sud će odlučiti da li će on biti smešten u trajnu psihijatrijsku ustanovu - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading