ALO! EKSKLUZIVNO SAZNAJE Uhapšen muškarac koji je počinio krađu na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad!
Tanjug

Prvi počinilac teške krađe na kontaktnoj mreži brze pruge Beograd - Novi Sad uhapšen je danas! Kako Alo! saznaje reč je o muškarcu koji je već  do sada počinio 9 krivičnih dela!

Podsetimo, u ponedeljak uveče ukradene su "čvrste tačke" kontaktne mreže na sva četiri koloseka, zbog čega su na delu između Stare i Nove Pazove uvedene lagane vožnje.

 -Ovakvi postupci ne samo da su nas naterali da smanjimo brzinu vožnje sa 200 kilometara na čas na 20 km na čas, već izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrozazvajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja - upozorio je tada ministar saobraćaja Tomislav Momirović nakon incidenta.

ALO! EKSKLUZIVNO SAZNAJE Uhapšen muškarac koji je počinio krađu na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad!

Tomislav Momirović - Ognjen Radošević

 

Međutim, železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad od juče u osam sati se odvijao po standardnom redu vožnje i brzini od 200 kilometara na sat, pošto su završeni radovi na sanaciji problema nastalih zbog te krađe.

- U prethodnih 48 sati radnici Železnice Srbije su neumorno radili kako bi se omogućilo korišćenje brze pruge za brzine od 200 kilometara na sat. Besprizorni lopovi su izvršili težak kriminalni akt, odnosno delo teške krađe sa ugrožavanjem bezbednosti saobraćaja, što je u jednom trenutku dovelo do toga da brzi vozovi idu 20 km/h, što nismo mogli da tolerišemo - istakao je juče Momirović.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gradjanin

14.10.2022 18:40

Imao 8 krivicnih prijava, a seta se i ugrozava zivot ljudi. Nije samo on kriv, mada treba da dobije kaznu za svih 9 krivicnih prijava i za ugrozavanje zivota ljudi i to maksimalnu, ali kaznu zasluzuje i onaj ko ga je pustio da slobodno seta a nije pristupio donosenju kaznenih mera po predhodnim prekrsajima.