HAPŠENJE U ŠAPCU Petočlana kriminalna grupa falsifikovala pare u štampariji, pa ih trošila u više od pet zemalja! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca, a uhapšen je i M.M. (29), koji nije član ove organizovane kriminalne grupe, a koji se tereti za falsifikovanje novca, saopštio je MUP.

Osumnjičeni M. M. (1997) i S. I. se terete da su od aprila ove godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Šapca, izrađivali falsifikovane novčanice u apoenima od 2.000 dinara, kao i 100 i 500 evra, koje su, kako se sumnja M. R., M. J. i M. M. distribuirali i stavljali u opticaj na teritoriji Srbije, Crne Gore, Grčke, Austrije i drugih zemalja u regionu.

Policija je u ilegalnoj štampariji pronašla 1.012 novčanica u apoenima od 100 evra i 51 novčanicu od 500 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Na ovaj način osumnjičeni su do sada u opticaj stavili neutvrđen broj falsifikovanih novčanica, od kojih je 398 novčanica u apoenima od 2.000 dinara, otkriveno i povučeno iz opticaja, kao i 222 novčanice u apoenima od 100 evra i 9 novčanica u apoenima od 500 evra, istih karakteristika izrade što je potvrđeno u izveštajima Evropske centralne banke i Narodne banke Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading