POTRAGA ZA PIROMANOM IZ VALJEVA Treneru Vladimiru Paniću zapalili četiri automobila, plamen bio u visini krova!
Alo

Bez četiri automobila ostala je porodica Panić koja živi u Knez Miloševoj ulici u centru Valjeva nakon što ih je, kako su pokazali snimci video nadzora, jutros oko 4.40 časova namerno zapalio nepoznati muškarac za kojim traje potraga.

Potpuno su izgoreli „sitroen C 1” i „fiat 500 L”, dok je „mercedes A” teško, a „mini kantrimen” lakše oštećen nakon što ih je zahvatila vatra najpre potpaljena na prva dva automobila. Sva vozila vlasništvo su Vladimira Panića, košarkaškog trenera i nekadašnjeg poznatog košarkaša valjevskog Metalca, Pivovarne Laško, Crvene zvezde i brojnih drugih klubova u zemlji i inostranstvu, kao i njegovog brata i majke, koji svi žive u porodičnoj kući u dvorištu u Knez Miloševoj ulici, koje je i prošle noći bilo nezaključano.

- Naša podstanarka koja živi u prostorijama u prizemlju kuće, primetila je da se neko kreće po dvorištu, a onda je ubrzo buknula vatra i takvog inteziteta da je plamen dostizao visinu krovova okolnih kuća. Odmah me je pozvala, a ja sam alarmirao vatrogasce i usledila je hitna intervencija, sprečeno je širenje vatre na okolne objekte i požar je ugašen - priča Vladimir Panić.

Aktera paljevine snimile su sigurnosne kamere, pa se na snimku, koji će biti iskorišćen za istragu, vidi silueta piromana koja najpre tečnošću, odnosno zapaljivim smesama, poliva “fiata” i “sitroena”, nakon čega je odmah došlo do razbuktavanja plamena. Vatra se potom širi i na ostala vozila u dvorišu.

- Mislim da je hteo da zapali tri automobila koji su uvek u dvorištu. „Sitroen” je obično parkiran na ulici, ali sada se i taj auto našao na pogrešnom mestu. Ovo je očigledno smišljeno delo da se ugrozi moja sigurnost i sigurnost moje porodice. Sva sreća što su vatrogasci brzo došli, vatra je mogla da zahvati i kuću u kojoj su mi supruga, deca, brat... - ispričao je Panić.

On je naveo da ima razlog da sumnja da iza paljevine stoji jedna osoba koja bi mogla biti naručilac diverzije i da je to saopštio policiji i nadležnom tužiocu koji su došli na lice mesta. Uviđaj je obavljen, Panić štetu procenjuje na nekoliko desetina hiljada evra, a istražni organi tragaju za za sada neidentifikovanim piromanom.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading