PRESUDA ZA SMRT UČITELJICE IZ NOVOG SADA Drogiran kolima ubio Tijanu, dobio devet godina robije!
Foto: privatna arhiva

Izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a u ovu meru se ne uračunava vreme provedeno u zatvoru.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je rekla da što se tiče saobraćajne nesreće, sudsko veće smatra da su dokazani navodi optužnog akta, i da nijedna činjenica nije bila sporna, niti dovedena u pitanje.

„Vi ste na pripremnom ročištu priznali krivicu, ali ste rekli da nije bilo baš tako kako je opisano u optužnim aktu“, navela je sudija Vojnović.

„Vozili ste brzinom od 115 kilometara na čas, a na tom putu je dozvoljeno 80.“

Obrazlažući dalje presudu, sudija je istakla da je Korićanac vozio sa probnom dozvolom, i da sa njim nije bio član porodice sa vozačkom iskustvom,a neregistrovana kola. Vozio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Korićanac je, podsećamo, vozio „Mercedes“ somborskih registarskih oznaka, a na pomenutom putu preticao je kolonu vozila i to preko pune linije.

Tokom postupka, kako je istakla sudija Vojnović, kod okrivljenog nije videla ni trunku empatije, a to što je porodici izjavio saučešće, ne znači ništa, ako nije iskreno.

Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo ispred sebe, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u „Reno klio“ , za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading