PRESUDA ZA UBISTVO ULIČNOG SVIRAČA BLEKIJA Tukao ga do smrti zbog 390 dinara i urinirao po njemu, dobio 18 GODINA ROBIJE!
Foto: Printscreen/Youtube

Riđički je na glavnom pretresu, iznoseći svoju odbranu, izjavio:

- Ne sećam se što sam iz kafića krenuo prema njemu. Ne sećam se ni što sam mu tražio pare, ali znam da sam mu rekao: "Ako ne izvadiš pare, nokautiraću te. Nisam ga poznavao, samo sam ga primetio u lokalu da je bio sa gitarom, dok sam ja pio. Ali, znam da mi je dao 390 dinara, sa kojima sam kupio cigarete. Uzeo sam pare i krenuo da ga udaram, obuzeo me je neki bes. Nastavio sam da ga udaram i nisam mogao da se zaustavim. Zašto, ne znam, znam samo da sam agresivan kada popijem. Kada sam mu video krv iz usta, pokušao sam da ga oživim i tada sam mu pregledao džepove da li ima još para. Naišao je neki prolaznik i ja sam ga zamolio da pozove Hitnu pomoć. Kada su oni stigli, rekao sam im da čoveku nije dobro i ništa više. Oni su rekli da će sada policija doći, ja sam odmah otišao u stan kod majke. Presvukao sam se i legao da spavam - rekao je Riđički. 

IZMASAKRIRAO GA ZBOG 390 DINARA Počinje suđenje za brutalno ubistvo uličnog svirača Blekija!

U završnoj reči zamenik tužioca Jelena Stojaković Mustakas predložila je sudu da Riđičkog oglasi krivim i osudi po zakonu, napominjući da je nužno znati da je u vreme izvršenja krivičnog dela za koje je optužen, a za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora, bio mlađi punoletnik i do 21 godine života nedostajala su mu tri meseca.

Ona je dodala da, iako prema nalazu i mišljenju veštaka sa Biološkog fakulteta u Beogradu, na odeći Kristijana Kostića nisu pronađeni tragovi uriniranja, Riđički je na pripremnom ročištu rekao: "Nije tačno da sam tog čoveka ubio i urinirao mu po licu."

- Ovo ukazuje da nije čudno što na odeći nije nađen trag urina, jer je optuženi ovom izjavom ukazao na koji deo tela to nije učinio - istakla je zamenik tužioca.

Na snimku sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile jezivo ubistvo, vidi se kako ga prvo udara u glavu, od čega pokojnik pada. On tada nastavlja nogama da ga udara, gazi, šutira... Žarko je rekao da je pokušao da ga oživi, a na snimku se vidi da ga on po grudima nogama udara, a ne da ga oživljava.

Takođe, osumnjičeni spušta donji deo trenerke i urinira ka pokojniku po licu, dok on leži nepomično.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading