NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI JOVANA VUKOTIĆA Ko je pomogao Zviceru da ukloni vođu škaljaraca!
Alo! Ilustracija J.V.

Ubistvo Jovana Vukotića naručio je i finansirao Radoje Zvicer, uz pomoć svog rođaka odbeglog Radoja Živkovića (36).

Ovaj Nikšićanin sumnjiči se i da je glavni organizator likvidacije navodnog vođe "škaljarskog klana", kao i da je za to angažovao ekipu iz Beograda i Crne Gore. Usmrćeni Kotoranin praćen je mesecima i, praktično, nije mogao ni da izbegne smrt.

Ovo su najnovija saznanja crnogorskih i srpskih bezbednosnih službi, a podaci govore i da navodni vođa "kavčana" Zvicer, i njegov rođak Živković stoje iza gotovo svih poslednjih likvidacija ljudi koji se povezuju sa "škaljarcima".

NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI JOVANA VUKOTIĆA Ko je pomogao Zviceru da ukloni vođu škaljaraca!

Foto: Alo.rs

 

Tako se obojica, sa Slobodanom Kašćelanom i još nekim osobama, sumnjiče i za smrt Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

- Za ova četiri ubistva u Grčkoj plaćeno je ukupno dva miliona evra i dokazi za to su prikupljeni posredstvom međunarodne pravne pomoći. Naručioci tih zločina su, kako se sumnja, Darko Šarić, Radoje Zvicer i Nikola Spasojević iz Crne Gore. Postoje pisani podaci da je Zvicer dao milion, Šarić 750.000 evra, a Spasojević 250.000 - navodi izvor Novosti.

NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI JOVANA VUKOTIĆA Ko je pomogao Zviceru da ukloni vođu škaljaraca!

Foto: Alo/Privatna arhiva

 

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. To pokazuju i poslednje likvidacije, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac likvidacije Gorana Vlaovića. Obe žrtve su dovođene u vezu sa "škaljarcima".

- I za ubistvo Vukotića, koji prema podacima bezbednosnih službi regiona predstavlja sam vrh "škaljarskog klana", vezuju se određene osobe iz Srbije, kojima su pomagali Crnogorci, a cela "akcija" koordinirana je iz Španije. Ipak, pitanje je koliko tu sada ima podmetanja, a koliko je reč o realnim faktima. Te ekipe su često u sukobu i svađama i znaju da podmeću jedni drugima - ističe naš sagovornik.

Ono što se do sada zna o ubistvu ovog Kotoranina, a turski mediji objavljuju informacije na "kašičicu", jeste da je ubijen u vozilu u kom je bio sa suprugom i ćerkicom, kao i da nije vozio on. Tokom vožnje ka obližnjem tržnom centru, automobilu su se približila dvojica napadača na motociklu. Suvozač je zapucao i ubio Vukotića. Koliko je koštala glava ovog "škaljarca" samo se nagađa, a cifra ide i do milion evra.

Podsetimo, protiv Radoja Zvicera je pred novosadskim Višim sudom vođen postupak zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i falsifikovanja isprave, a juče mu je u tom postupku izrečena prvostepena presuda od dve godine i pet meseci zatvora.

S obzirom na to da se on nalazi u bekstvu i da je za njim raspisana međunarodna Interpolova poternica u Beogradu, Podgorici, Kijevu i Budimpešti, njemu se sudilo u odsustvu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading