DVE GODINE OD UBISTVA STRAHINJE STOJANOVIĆA Dignut u vazduh usred bela dana, ostao bez obe noge!
Društvene mreže

Dve godine od brutalne likvidacije! Strahinja Stojanović (30) iz Beograda, koji se dovodio u vezu sa likvidacijom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, dignut je u vazduh usred bela dana pre tačno dve godine! Sa njim je bila i njegova devojka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (47) koja je napad preživela velikim čudom!

Pre tačno dve godine javnost u Srbiji bila je šokirana brutalnom likvidacijom koja se 13. septembra dogodila usred bela dana i naočigled prolaznika. Ispod Strahinjinog džipa BMW X5 postavljena je bomba, a eksplozija se čula u gotovo svim krajevima grada.

Napad se dogodio oko 12 sati u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Prolaznicu su mogli da vide raznesen automobil, muškarca koji leži nasred puta bez nogu i devojku koja pored njega kleči i traži pomoć.

DVE GODINE OD UBISTVA STRAHINJE STOJANOVIĆA Dignut u vazduh usred bela dana, ostao bez obe noge!

Foto: privatna arhiva

 

Slučajno preživeo prvi napad

Prvi napad na Strahinju Stojanovića dogodio se avgusta 2018. u naselju Nova Galenika u Zemunu, kada je dignut u vazduh njegov automobil „Audi“. Sa njim je u vozilu bila bivša španska misica Olaz Bilbao Gonzales, koja je prošla s teškim povredama i neko vreme je bila u beogradskoj bolnici. Njoj su lekari jedva spasili noge, jer je bila gotovo razneta. Stojanović je preživeo, tako što je neposredno pre eksplozije izašao iz automobila.

 

Ubrzo se ispostavilo da je reč o Strahinji Stojanoviću koji je pre toga preživeo identičan napad godinu dana ranije.   

- Strahinja Stojanović je više puta hapšen zbog različitih krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Navodno je bio prijatelj Miloša Delibašića koji je iz automobilau pokretu ubijen 2017. u Budvi. Njegovo ubistvo se povezuje sa atentatom na poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 29. jula 2018. u Beogradu. Prvi pokušaj atentata na Stojanovića na Galenici dogodio se sve nedelje posle ubistva advokata, zbog toga postoji sumnja da su ta dva slučaja povezana - navodio je izvor za Alo!

DVE GODINE OD UBISTVA STRAHINJE STOJANOVIĆA Dignut u vazduh usred bela dana, ostao bez obe noge!

Foto: privatna arhiva

 

Inače, posle atentata na Stojanovića identifikovan je njegov likvidator. Reč je o Milivoju Lovrnoviću (50) iz Gradiške koji je u bekstvu, a a za nim je raspisana međunarodna poternica. Sumnja se da je iz BiH pobegao u Hrvatsku, a zatim u neku od zapadnih zemalja. Najverovatnije je eksploziv aktivirao mobilnim telefon, a zatim je pobegao u nepoznatom pravcu.

Nakon ubistva Strahinje Stojanovića njegova devojka Sonja Suarez Gomez je često na svom Instagramu delila njihove zajedničke fotografije i ostavljala srceparajuće stihove posvećene njemu.

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading