BELIVUK MAŠTA O MORU I MESECU! Koljač poslao pismo sudiji Višeg suda u Podgorici
Mile Radulović Kapetan/Foto: Vijesti

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Nebojši Jankoviću, koji su optuženi za ubistvo „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana 21. decembra 2020. u Spužu, odloženo je juče pred Višim sudom u Podgorici jer su Belivuku četiri advokata otkazala punomoćje.

BELIVUK MAŠTA O MORU I MESECU! Koljač poslao pismo sudiji Višeg suda u Podgorici

Mile Radulović i Marko Miljković/Foto: Alo.rs

 

Optuženi su kontroli optužnice prisustvovali putem video-linka. Optužnicom su obuhvaćeni i vođe „kavčana“ Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

BELIVUK MAŠTA O MORU I MESECU! Koljač poslao pismo sudiji Višeg suda u Podgorici

Foto: Alo.rs

 

Sudija Boris Savić je saopštio Belivuku da su tri advokata odbila da ga zastupaju, a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti. Potom je pitao Belivuka da li je obezbedio branioca, na šta je on odgovorio:

„Ja sam ovog trenutka saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži.“

Predsednik sudskog veća je potom podsetio optuženog da je on dva puta naveo da želi da prisustvuje ovom sudskom postupku.

- Poslali ste mi pismo u kojem pišete o moru, mesecu i ostalo - rekao je sudija Savić, nakon čega je odložio kontrolu optužnice.

BELIVUK MAŠTA O MORU I MESECU! Koljač poslao pismo sudiji Višeg suda u Podgorici

Radoje Zvicer/Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Mile Radulović Kapetan ubijen je u kući koju je, prema optužnici, obezbedio Roganović. Kako se navodi, Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvšioci zločina. Oni su mu, piše u optužnici, najpre vezali ruke, a potom su mu stavili najlonsku kesu na glavu, vezali je kablom i zadavili ga. Kasnije je utvrđeno da su telo odneli do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava, na Cetinju. Tu su ga navodno zapalili na lomači napravljenoj od 23 automobilske gume i 50 kilograma ćumura.  

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su da su sa ostalim članovima klana pretili Raduloviću i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije o „škaljarcima“ i gde im se nalaze štekovi sa drogom i oružjem.

Motiv zločina je, sumnja se, to što su „kavčani“ mislili da je Radulović učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera 23. maja 2020. godine u Kijevu.

Obećali mu život u Španiji

Prema optužnici, optuženi članovi klana su uzeli telefon koji pripada Raduloviću i, predstavljajući se kao on, slali poruke suprotstavljenoj bandi.

- Tako su ih namamljivalli da dolaze na određene lokacije, a potom ih ubijali. Oni su od Radulovića izvukli neophodne informacije i lažno mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji - navodi se u optužnici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading