KOKAIN OD MILION EVRA POSLAT IZ PERUANSKOG ZATVORA? Novi detalji iz istrage o 10 kilograma čistog kokaina koji je zaplenjen na Batrovcima
Privatna arhiva Mup

Deset kilograma čistog kokaina koji je zaplenjen na graničnom prelazu Batrovci u „mercedesu“ Mladena J. (37), prema policijskim saznanjima, stigao je iz Perua. Jedan od pravaca istrage vodi do zatvora u Limi u kom robija David Cufaj, bokser iz Srbije i visokopozicionirani član balkanskog kartela kojim upravlja Edin Gačanin, zvani Tito, saznaje Alo!

 

Privatna arhiva Mup

 

 

Saslušan vozač mercedesa

Mladen J. (37) koji je upravljao „mercedesom“ u kojem je pronađen kokain juče je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Po saslušanju tužilaštvo je tražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana. Policija veruje da je Mladen bio samo kurir i pokušava da utvrdi kome je ovaj tovar nosio.

Droga je pronađena u fabričkim šuplјinama pored menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta u automobilu nemačkih registarskih tablica. Bila je zapakovana u više paketa koji su bili označeni smajlijem sa „gručo“ naočarima. Pripadnici SBPOK odmah su stavili lisice na ruke Mladenu J. koji je bio za volanom i započeli istragu koja treba da pokaže ko je poslao ovaj tovar droge i kome je bio namenjen. Prema operativnim saznanjima, droga je stigla iz Perua.

- Zaplenjeni kokain je izuzetne čistoće, čak 99 odsto, što govori da nije nabavljen od posrednika, već da je prva ruka. Istraga vodi do Perua, tačnije do zatvora u kojem leži David Cufaj, bokser iz Srbije koji je zbog šverca dve tone kokaina osuđen na 18 godina. Cufaja su peruanske vlasti označile kao predstavnika „Tita“, šefa balkanskog kartela - kaže dobro obavešten izvor Alo!

Kako objašnjava, nakon kraha kavačkog i škaljarskog klana izazvanog brojnim hapšenjima, mnoge kriminalne organizacije pokušavaju da preuzmu narko-tržište u regionu.

- Nije isključeno da je zaplenjeni tovar bio samo proba i da je namera bila da u Srbiju uđu veće količine droge. Policija je, međutim, osujetila njihov plan - kaže naš sagovornik.

Naručio ubistvo obaveštajca?

David Cufaj je državljanin Srbije. Rođen je na Kosovu i Metohiji, a veći deo života proveo je u Sarajevu gde je postao bokserski prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH. Sport je napustio i obreo se u Peruu gde je osuđen zbog šverca dve tone kokaina. Obaveštajac koji je učestvovao u njegovom hapšenju Gregorio Ankasi (49) izrešetan je u martu prošle godine ispred svog doma u Limi, a peruanski mediji su kao udarnu vest prenosili da je platio glavom hapšenje Cufaja.

Privatna arhiva Mup

 

 

 

Da je David Cufaj aktivan, čak i u zatvoru, potvrdile su pre samo desetak dana i peruanske vlasti. Lokalna policija zaplenila je 43 kilograma čistog kokaina koji je trebalo da bude poslat u Španiju. U akciji policije uhapšeni su jedan Kolumbijac, Peruanac i njegova 28-godišnja devojka, tiktokerka Makarena Bordales Eskalante, u čijem autu je pronađena droga. U gepeku su bila i ronilačka odela, pa se sumnja da je droga trebalo da se utovari na brod u lici Pisko.

Privatna arhiva Mup

 

 

- Agenti zaduženi za borbu protiv droge smatraju da je ovu nelegalnu operaciju iz zatvora osmislio Srbin David Cufaj, osuđen za trgovinu drogom u našoj zemlji na 18 godina - preneo je portal americatv.com.pe.

Privatna arhiva Mup

 

 

S druge strane, kako nezvanično saznajemo, srpska policija sumnja da je kokain s Batrovaca delić tovara koji je Cufaj uspeo da pošalje u Evropu.

- Deo je završio u zapadnoevropskim zemljama, a deo je bio namenjen za srpsko tržište. Istraga je u toku i vrlo brzo biće razbijena i ova narko-mreža - kaže naš sagovornik.

 

Komentari (0)

Loading