STIGLI NALAZI OBDUKCIJE MASOVNOG UBICE SA CETINJA Evo koliko je metaka ispaljeno u Borilovića
Alo/ Ilustracija

Od čijeg metka je stradao - policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdiće istraga koja je u toku.

To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, iz kog su za “Vijesti” objasnili da im još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi tela 10 Borilovićevih žrtava.

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE MASOVNOG UBICE SA CETINJA Evo koliko je metaka ispaljeno u Borilovića

EPA

 

-Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predelu tela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih veštačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći doneti odluka u predmetu, odgovorila je 19. avgusta rukovodilac i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE MASOVNOG UBICE SA CETINJA Evo koliko je metaka ispaljeno u Borilovića

EPA

 

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE MASOVNOG UBICE SA CETINJA Evo koliko je metaka ispaljeno u Borilovića

Tanjug

 

I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića - Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) - Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Pre nego što je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija - Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Na rasvetljavanju činjenica o tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 10, a ranjeno šest ljudi, radi i tamošnje Osnovno državno tužilaštvo.

"MIKI MOJ, SAMO MI IH PAZI" Oglasio se Miloš kome je monstrum sa Cetinja ubio ženu, decu i kuma (FOTO/VIDEO)

Oni, po nalogu vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maje Jovanović, utvrđuju da li je bilo propusta u postupanju pripadnika Intervente jedinice Centra bezbednosti Nikšić, koja je tog dana bila angažovana na obezbjeđenju Cetinjskog manastira.

Tužiteljka Jovanović im je prosledila informacije koje joj je dostavio aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković i naložila da formiraju predmet.

Nadležni nisu saopštili detalje i motive zbog kojih se Borilović odlučio na svirepi čin, a javnost danima osuđuje reakciju pripadnika policije tokom trajanja ubilačkog pohoda.

Crnogorski list je ranije objavio da policajci nisu bili obavezni, niti su smeli da čekaju odobrenje da upotrebe vatreno oružje i spreče Borilovića da nastavi sa napadom u kom je ubio i ranio veliki broj ljudi na Cetinju.

Uprava policije tvrdi da nisu čekali, već da su oružje upotrebili kada su se za to stekli uslovi. Niko od nadležnih, međutim, ne objašnjava da li je iko stradao nakon što su prvi policajci stigli na mesto zločina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading