"PUCAO SEBI U USTA!" Kaluđerović i Borilović doživeli istu tragediju
Alo! Ilustracija /J.V.

Cetinjani su neutešni nakon masakra u kom je Borilović ubio 10 ljudi, a ranio šestoro.

- Borilović i Kaluđerović doživeli su istu sudbinu! Ubici se pre 15 godina ubio brat, obesio se. Tada je bio mladić, i taj tragičan događaj zavio je u crno celu porodicu koja godinama nije mogla da se oporavi - kaže meštanin Cetinja i dodaje:

- Isto je prošla i porodica Nena Kaluđerovića, koga svi slave kao heroja, jer je usmrtio monstruma, a koji je 2008. godine ostao bez mlađeg brata. Za Kaluđerovićem je 2006. bila raspisana poternica zbog ubistva mladića i njegov brat, kako se tada pričalo, nije mogao da izdrži pritisak i ubio se.

Sagovornik kaže da je Nenov brat, Janko Kaluđerović, tada mladić od 25 godina digao ruku na sebe.

- Sedeo je ispred porodične kuće, u jednom trenutku je ušao unutra, uzeo pištolj i pucao sebi u usta. Nakon Jankove sahrane Neno se predao, a kasnije je oslobođen optužbi za ubistvo - kaže Cetinjanin.

On podseća i da je Janko Kaluđerović bio nerazdvojan prijatelj sa pokojnim Cetinjaninom Jasminkom Šahovićem, navodnim pripadnikom škaljarskom klanu, koji je u januaru raznet eksplozivom u Podgorici. Sumnja se da je Šahović još jedna žrtva rata između Kotorskih klanova koji traju od kraja 2014. godine.

 

 

O njihovom drugarstvu postoji i fotografija koju je Šahović objavio na društvenoj mreži samo dva meseca pre likvidacije uz potresnu poruku, da ga nikad neće zaboraviti.

- Pobratime moj, nikad ne možeš biti zaboravljen, jer pobratim te čuva od zaborava. Voli te brat - napisao je krajem oktobra 2021. godine Šahović, dok je već 10. januara raznet bombom koja je bila ispod njegovog automobila.

Podsetimo, Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati pobio je 10 ljudi, dok su njegove prve žrtve bili majka i dvoje dece stare osam i 11 godina.

 

 

Krvavi pir nastavio je Borilović i tako izrešetao svoje komšije, ali i ujaka koji je pokušao da ga spreči. Borilović je prema navodima crnogorske policije ubijen sa pet hitaca, ali za sada još uvek nije potvrđeno da li su ga pogodili meci koje je ispalila policija ili Nenad Kaluđerović, koji je od tada u bekstvu.

Cetinjaninu Kaluđeroviću oduzet pištolj, sprovede se veštačenja - Alo.rs

Policija pustila ženu da prođe do kuće gde ju je Borilović sačekao i ubio! - Alo.rs

Majka sahranjena sa sinovima - Alo.rs

Ovo su ubijeni u masakru na Cetinju - Alo.rs

Komentari (0)

Loading