VELJINE ZLOČINE OTKRIVAJU JOŠ PETORICA KOLJAČA? Uskoro novi neoborivi dokazi protiv monstruoznog klana Veljka Belivuka
Foto: Alo.rs

Velja pukao! Nakon što je Srđan Lalić (36), koji se tereti da je kao pripadnik klana Veljka Belivuka  učestvovao u brojnim zločinima, sklopio sporazum sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu, njegovim korakom krenuli su još neki pripadnici grupe! Petorica optuženih ponudili su se takođe da ispričaju sve što znaju kako bi dobili manje kazne!

VELJINE ZLOČINE OTKRIVAJU JOŠ PETORICA KOLJAČA? Uskoro novi neoborivi dokazi protiv monstruoznog klana Veljka Belivuka

Foto: Alo.rs

 

Lalić je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za kaznu od 18 godina zatvora, ali pod uslovom da mora da ispriča sve što zna. Ukoliko bi bilo šta prećutao, sporazum otpada, zbog čega je Veljko Belivuk u panici. Kako smo ranije pisali, njegov sporazum mogao bi da podstakne i ostale pripadnike grupe, što se navodno i dogodilo.

VELJINE ZLOČINE OTKRIVAJU JOŠ PETORICA KOLJAČA? Uskoro novi neoborivi dokazi protiv monstruoznog klana Veljka Belivuka

Foto: Alo.rs

 

Sakatili i mleli žrtve

Klan Veljka Belivuka se tereti sa dve optužnice za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Sumnja se da su žrtve na prevaru kidnapovali i odvodili u „kuću strave“ u Ritopeku, gde su ih tukli, sakatili i maltretirali, a zatim ih brutalno ubijali. Njihova tela i organe mleli su u mašini za mlevenje mesa, a zatim su ostatke bacali u reku ili po obodu Beograda.

 

- Još petorica optuženih iz krvoločne grupe Veljka Belivuka ponudilo je tužilaštvu da ispriča sve kako bi sklopili sporazum i dobili manje kazne. Belivukovi vojnici polako napuštaju svog vođu i okreću mu leđa, kada su shvatili da toliko dokaza govori protiv njih i da ih čekaju najverovatnije višedecenijske kazne - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da su Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković u potpunom rasulu:

VELJINE ZLOČINE OTKRIVAJU JOŠ PETORICA KOLJAČA? Uskoro novi neoborivi dokazi protiv monstruoznog klana Veljka Belivuka

Foto: Alo.rs

Marko Miljković

- Lalić i ostali ispričaće sve o njihovim zločinima, poslovima, organizaciji, ali i nalogodavcima. Ispričaće sve o trgovini oružjem, ali i svim njihovim štekovima i „kućama smrti”, kojih je najverovatnije bilo više na teritoriji Srbije, ali i Crne Gore. Lalić kao IT stručnjak imao je važnu ulogu u prebacivanju višemilionskih iznosa u kriptovalute, što će dovesti do toga da klan ostane i bez novca koji im je glavna potpora. Samo u prethodnih nekoliko godina ekipa je navodno kupila bitkoine za više od pet miliona evra - tvrdi naš sagovornik.

Hrvatin prvi svedok saradnik

Bojan Hrvatin je prvi pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je odlučio da u tužilaštvu ispriča sve što zna o zločinima u zamenu za blažu kaznu. Okrivljeni saradnik Hrvatin, koji je ranije osuđivan za ubistvo navijača 2005, detaljno je ispričao tužilaštvu kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku, za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Kako smo ranije saznali, pored Lalića sporazum su navodno sklopila još četvorica pripadnika ove ozloglašene ekipe.

- Četvorica i još petoro novih, predstavlja već ozbiljnu brojku i biće zadat žestok udarac tom klanu. Ekipa se zvanično tereti za sedam surovih likvidacija, a sumnja se da bi njihovim svedočenjima broj mogao da se popne na minimum 17 likvidacija. Međutim, postoji sumnja da je broj i daleko veći. Na njihovim spisku za odstrel našli su se Aleksandar Šarac, Vlastimir Milošević, vođe „škaljaraca“ Alan Kožar, Igor Dedović, Stevan Stamatović i Damir Hodžić, ali i brojni drugi - govorio je izvor Alo!.

Spasojević pevao o tri ubistva

Nikola Spasojević, koji je na aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović, u Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je detalje o tri likvidacije klana, pa je sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika. Sporazum je sklopio i zatvorski stražar Željko Kodžić i priznao krivicu za nezakonito držanje oružja.

 

Kako smo ranije pisali, njihova svedočenja mogla bi da zadaju značajan udarac i odbeglom vođi „kavčana“ Radoju Zviceru, koji je direktno naređivao Veljku Belivuku, vođi njihovog beogradskog ogranka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading