ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO SRBIJU! 44 dana nakon što je pronađeno zabetonirano telo Ivana Stojanovića, porodica tek sada može da ga sahrani!
Ivan Stojanović/Foto:Printscreen

Smatra se da ga je ubila supruga Biljana jer je godinama govorila da joj se muž nalazi na radu u Rusiji.

Zločin je otkriven nakon što je izvršila samoubistvo trovanjem, pa su policijski službenici, među kojima je bio i Ivanov rođeni brat Nenad, tokom uviđaja u njihovom domaćinstvu, pronašli Ivanove kosti.

- S obzirom na to da se pretpostavlja da je Ivan ubijen pre više od tri godine, stanje posmrtnih ostataka je bilo takvo da ga nije bilo moguće identifikovati zbog čega je Više javno tužilaštvo naložilo Zavodu za sudsku medicinu da osim obdukcije, obavi i DNK veštačenje.  Upoređivanjem biološkog materijala leša sa onim njegovih roditelja, nesumnjivo je potvrđeno da se radi o Stojanoviću. Obdukcija je pokazala da je usmrćen oštrim predmetom, sekirom ili nožem s obzirom na to da su na kostima pronađeni tragovi sečiva - objasnio je izvor upoznat sa slučajem.

- Ovo iz razloga što su obavljene brojne analize, kako bi se otklonila svaka sumnja u pogledu uzroka smrti ali i izvršioca. Mada se sumnjalo da je Biljana imala saučesnike u zločinu, istraga je pokazala da ga je ipak počinila sama što je potvrdilo i Više javno tužilaštvo u Leskovcu - rekao je  sagovornik.

Ivanov brat Nenad danas se nije javljao novinarima na telefon jer je verovatno zauzet pripremama oko sahrane tragično stradalog brata. On je ranije u razgovoru sa novinarima kazao da je cela porodica doživela veliku traumu nakon saznanja da je Ivan, za koga im je snaha godinama govorila da je na poslu u inostranstvu, svirepo usmrćen.

Ivanov otac Jovan neposredno nakon stravičnog otkrića objasnio je novinarima kako je snaha prikrivala zločin.

- Bilo je to pre tri godine, ne mogu da se setim datuma ali znam da je bilo leto kada nam je kazao da će ići na rad u Rusiju. Od tada kao da je u zemlju propao, nijednom nam se nije javio.  Stalno smo pitali snahu Biljanu da li se javlja i uvek dobijali isti odgovor :"Dobro je, javio se!"Primetio sam da izbegava razgovor o mom sinu, bilo mi je čudno pa sam pitao unuke da li se oni čuju sa tatom.  Oni bi mi govorili : "Javlja se mami, nas ne zove!" Sad mi je jasno da nije mogao da im se javi jer je bio nabijen u bure i sahranjen u beton – kazao je tada ovaj čovek.

Meštani Velikog Trnjana bili su  užasnuti saznanjem kakva se tragedija dogodila u njihovom komšiluku.

-Nikakvih problema nisu imali, mladi su se uzeli, mnogo su se voleli, pa izrodili su troje dece. Kada nam je kazala da je otišao u Rusiju, te da ne može da se vrati u neku ruku nam je bilo čudno ali smo joj verovali. Govorila je da ne može da dođe zbog korone, da ih ne puštaju da dođu dok se ne vakcinišu, pominjala je i neke požare . Kad sam čula da su nađeni mrtvi oduzela sam se, dva leka sam popila da bih se smirila. Kako sam čula od njenih rođaka, rekla je deci da ide u manastir Tumane jer se Ivan vratio te da će nakon toga svi otići u Beograd da kupe stan i kola jer je najstarija ćerkica planirala da tamo upiše fakultet. Nemam reči, ovo je kao horor film, još ne verujem da se ovako nešto desilo – kazala je nakon pronalaska Ivanovog tela, Jasmina Stefanović.

Porodica Stojanović doživela je težak gubitak i pre tridesetak godina kada su izgubili četvorogodišnjeg sina koga je igrajući se puškom ubio njegov drug.

 

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading