BILA JE SIROČE, A DECE NIJE IMALA Žalosna sudbina starice koja je izgubila život u požaru na Novom Beogradu
E stock

Gust dim koji je kuljao sa prozora njenog stana u potkrovlju primetile su komšije koje su pozvale vatrogasce, a na teren je odmah izašlo 18 vatrogasaca sa šest vozila. Kada su ušli unutra, zatekli su nesrećnu ženu bez svesti i izneli je napolje.

Uprkos naporima lekara, starica je preminula. Posle višečasovne intervencije, vatra je lokalizovana i ugašena, a policija još ispituje uzrok.

Vatra je izbila u jednoj od soba, ali se ubrzo proširila na ceo stan od oko 40 kvadrata, koji je u potpunosti izgoreo. Svi stanari odmah su evakuisani iz ove zgrade u Gandijevoj ulici.

PREDOSETILA SMRT Baka rekla da umire, dan kasnije izgorela!

Kako su nam ispričali, nesrećna žena je već nekoliko godina živela sama, otkako joj je preminuo muž. Ističu da je bila veoma inteligentna, obrazovana i vitalna gospođa, ali da nije volela da se druži sa komšijama. Dece nije imala.

- Još kao dete ostala je siroče, a udovica je već nekoliko godina. Čuli smo da je posle toga sklopila ugovor sa nekim poznanikom, da je obilazi i brine o njoj. Međutim, prevario ju je i od tad je sama, nema nikog. Nije verovala ljudima, mislila je da svako hoće da je slaže i iskoristi. U nedelju smo je videli kako leži pored lifta, dozivala je pomoć i govorila da se šlogirala. Vratili smo je u stan i videli da je uzela nekoliko tableta za smirenje. Žao mi je što je tako skončala - kazali su susedi.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, plamen se nije proširio na susedne stanove.

Kada je završeno gašenje, usledilo je raščićavanje zgarišta kako neki ugljenisani deo s prozora ne bi pao i povredio prolaznike.

Palila sveću, zapalila stan

Prošlog ponedeljka, gotovo indentičan slučaj dogodio se u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu, kada je u vatri stradala LJ. S. (80). Njen stan je u potpunosti izgoreo, nesrećna starica je živela sama, a preminula je usled posledica gušenja dimom.

Pretpostavlja se da je kasno uveče palila sveću u pomen nedavno preminulnom mužu, te tako izazvala požar.

Komentari (0)

Loading