PREDOSETILA SMRT Baka rekla da umire, dan kasnije izgorela!
Foto: Alo.rs

Horor scene! Veliki požar izbio je u zgradi na Novom Beogradu, a ekipa hrabrih vatrogasaca, iako je uspela da izvuče stanarku S. G. (88) bez svesti dalje od plamena, njoj, nažalost, nije bilo spasa! Komšije kažu da je umislila da neko želi da joj otme stan, a da je dan pre toga tražila pomoć jer je tvrdila da umire!

Foto: Alo.rs

 

Kako saznajemo, stravičan prizor zatekao je Beograđane juče, oko 12 sati, kada je izbio veliki požar u Gandijevoj ulici u stanu u potkrovlju na osmom spratu zgrade u bloku 64. Veliki plamen koji je izbio čak kroz prozor stana i veliki oblak dima uspaničili su stanare zgrade, ali i okolnih objekata.

Ustaše joj pobile porodicu kad je imala sedam godina

Komšije kažu da je nesrećna S. G. ceo život bila plašljiva, a da postoji mogućnost da je reč o traumama iz detinjstva.

- Ona je poreklom sa Kozare, a sa samo sedam godina ostala je bez porodice, jer su joj u masovnim zločinima ustaše pobile celu porodicu. Nije imala nikoga sem muža. Kada je umro, sklopila je ugovor s jednim muškarcem da se brine o njoj, ali ju je on prevario - navodi komšija.

- Vatra i dim kuljali su na sve strane! U stanu koji je skroz zahvatila vatra ležala je žena bez svesti! Vatrogasci su uspeli uprkos jakom plamenu da se probiju do nje i da je izvuku. Međutim, za nju je bilo kasno! Na licu mesta bila je i ekipa Hitne pomoći kako bi pružila pomoć ženi, ali nažalost, mogli su samo da konstatuju njenu smrt. Njen organizam nije izdržao. U gašenju požara učestvovalo je čak 18 vatrogasaca, a o kolikoj nesreći je reč, svedoče brojni snimci na društvenim mrežama iz različitih krajeva Beograda - navodi izvor blizak istrazi.

Izgorela paleći sveću za pokoj duše mužu

Žena stara 80 godina poginula je u stravičnom požaru koji je pre nedelju dana izbio u njenom stanu u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu. Njen stan je potpuno izgoreo, a starica je najverovatnije preminula usled gušenja. Stanari su rekli da je već nekoliko meseci živela sama, jer joj je preminuo suprug, a kako su rekli, sumnjaju da je do požara došlo jer je palila sveću za pokoj duše mužu pred njegovom slikom u stanu.

Za sada nije poznato da li je uzrok požara ljudski faktor ili je reč o kvaru u stanu. Posle višečasovne borbe s plamenom, požar je lokalizovan, a još neko vreme se radilo na dogašavanju. Požar i smrt žene potresli su stanare zgrade.

Foto: Alo.rs

 

- Vatra i dim su toliko kuljali da sam mislila da će požar progutati celu zgradu! Komšinica kao da je predosetila smrt! Dan pre požara smo je sreli kako leži ispred vrata u hodniku! Vikala je da se šlogirala i da joj treba pomoć! U stanu je popila tablete za smirenje, a mi komšije smo je obilazili. Bila je obrazovana i pametna žena, ali očigledno se u poslednje vreme nije dobro osećala psihički. Zapadala je u paranoje i ponavljala je da su ljudi dobri s njom jer hoće da joj uzmu stan - navodi jedan od komšija, i dodaje da je dan pre tragedije kod nje dolazila i Hitna pomoć, jer je tvrdila da joj nije dobro. Kako saznajemo, S. G. je pre šest godina ostala bez supruga, a dece nisu imali.

Komentari (0)

Loading