SLEDI NOVO SUĐENJE ZA STEFANOVU SMRTU Ukinuta prvostepena presuda za svirepo ubistvo mladića iz Velike Plane
Privatna arhiva

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Prema okrivljenima pritvor je produžen do dalje sudske odluke.

Naime, kako je saopšteno, Apelacioni sud u Beogradu prihvatio je žalbe koje su podneli Pandurević i Bojović. NJima se, piše u saopštenju, osporava zaključak prvostepenog suda.

ČEKAO DA ZASPI, PA JE ODVEO U SMRT Novi detalji ubistva i samoubistva u Batajnici, Čedomir presudio ženi sa dva udarca sekirom

U obrazoženju odluke o ukidanju presude navodi se, pored ostalog, da prvostepeni sud ne daje nedvosmislene razloge za svoj zaključak da su okrivljeni zajednički preduzimali sve radnje, pa se ne može prihvatiti da su odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje u dovoljnoj meri razjašnjene.

- Imajući u vidu da se okrivljenima stavlja na teret da su krivično delo izvršili u saizvršilaštvu, dakle, da su njihove protivpravne radnje sadržane i opisane u istom činjeničnom opisu, prvostepena presuda je morala biti ukinuta po službenoj dužnosti i u odnosu na Bojovića, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i istovremenog presuđenja - stoji u obrazloženju drugostepene odluke.

Bojović i Pandurević su prvostepenom presudom oglašeni krivim jer su, kako je tada rečeno, 2. februara 2020. godine, u Velikoj Plani, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili Stefana Filića. Tokom glavnog pretresa, prema mišljenju sudećeg veća, dokazano je da su optuženi ispred diskoteke "Brodolom" bez povoda i motiva nasrnuli na grupu mladića u kojoj je bio i Stefan. Na Stefanove molbe da se smire, kako je tada rečeno, i da ih ne diraju, oni su nastavili sa udarcima.

Okrivljeni su, prema optužnici, naneli mladiću više udaraca rukama i jedan nogom u predelu tela odnosno glave, a od težine zadobijenih povreda, Stefan je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

NIJE MOGAO DA SE BRANI

Stefanov otac Nenad je nakon izricanja prvostepene presude rekao da porodica nema zamerke na sud i tužilaštvo, koji su po njima, uradili šta zakon dozvoljava.

- Za nas je svaka presuda razočarenje. Ovakav zakon je poražavajući, jer daje šansu onome ko je oduzeo nevini život, a žrtvi ne. Oni su imali priliku da se brane, a moj Stefan nije. Oni su mu bili i sudije i porota i kazna, a nisam tokom čitavog suđenja na licima optuženih video ni trunku kajanja - rekao je svojevremeno Nenad Filić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading