ŠARIĆEV BRAT KRTICAMA  IZ POLICIJE KUPIO KUĆE Kako je član porodice narko-bosa iz Pljevalja dolazio do tajnih informacija iz istrage
Foto: Alo.rs

Duško Šarić, za kojim je u ponedeljak raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je pripadnik krimi-grupe svog brata Darka Šarića, navodno je policajcima Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću izgradio vikendice na Kosmaju u zamenu za poverljive informacije iz BIA!

ŠARIĆEV BRAT KRTICAMA  IZ POLICIJE KUPIO KUĆE Kako je član porodice narko-bosa iz Pljevalja dolazio do tajnih informacija iz istrage

Foto: Alo.rs

Darko Šarić

Kako je Alo! već pisao, Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o proširenju istrage protiv Šarićeve grupe, kojom su obuhvaćeni Duško Šarić, Stojanović i Radovanović, kao i još nekoliko njima bliskih osoba. Tada je saopšteno da se Duško Šarić sumnjiči da je vodio računa o finansijama klana, koje je obavljao po naređenju starijeg brata.

duško šarić

Foto: Alo.rs

Duško Šarić

Preko medija se pere da nije član mafije!

Duško Šarić se u ponedeljak prvi put oglasio nakon što je za njim raspisana poternica.

On je tvrdio da poziv za saslušanje nije dobio i da se nalazi u bolnici, te da će se obratiti nadležnim organima kad je napusti.

- Kao lice protiv kojeg je pokrenuta međunarodna poternica imam potrebu da se javno oglasim i kažem da nadležnim organima stojim na raspolaganju. Trenutno se nalazim u bolnici jer mi se nakon hapšenja brata Darka Šarića zdravstveno stanje usled šoka i stresa pogoršalo. Medicinsku dokumentaciju sam uredno dostavio Tužilaštvu u Beogradu - rekao je mlađi Šarić za Pink.rs.

Potom se pravdao da nema nikakve veze kriminalom.

- Nemam šta da krijem i siguran sam da će vreme pokazati da govorim istinu, koju ću ponoviti pred nadležnim organima - rekao je on.

 

- On je po Darkovim naređenjima, koje je slao sa kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, preko Aleksandra B. plaćao pripadnicima MUP-a Danilu S. i Milutinu R. da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) o napadu na svedoka Gorana N., kao i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru - navelo je pre nekoliko dana Tužilaštvo.

ŠARIĆEV BRAT KRTICAMA  IZ POLICIJE KUPIO KUĆE Kako je član porodice narko-bosa iz Pljevalja dolazio do tajnih informacija iz istrage

Foto: Alo.rs

Stojanović i Radovanović

Naš list je već pisao i da se sumnja da je Duško Šarić policajcima dao najmanje 50.000 evra za informacije iz policije. Međutim, istraga je pokazala da je on Stojanoviću i Radovanoviću poverljive podatke plaćao i izgradnjom kuća.

- Navodno, kupovao im je građevinski materijal i sazidao im po jednu kuću na Kosmaju. Obezbedio im je sredstva za krečenje zidova, pa čak i nameštaj - navodi naš izvor.

Stojanović izručen Srbiji, Radovanović se predao

Policajac Danilo Stojanović (43) je 20. jula izručen Srbiji iz Crne Gore, nakon što je uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića. Njegov kolega Milutin Radovanović se 14. juna u prisustvu advokata predao Tužilaštvu za organizovani kriminal. Oni se sumnjiče i da su članovima klana izdavali lažne isprave i predstavljali ih kao osobe važne za bezbednost Srbije.

 

Mlađi Šarić navodno je bio zadužen i za održavanje šifrovane aplikacije Skaj.

- On je kupio nekoliko telefona i platio instaliranje softvera za tajnu komunikaciju - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 31. maja prvi put donelo naredbu o proširenju istrage protiv Šarićevog klana. Njome su obuhvaćeni njegov advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković Boki, telohranitelj Danilo Odović, Stefan Andrejić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić. Oni se sumnjiče da su pripremali likvidaciju Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima upravo za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, kao i to da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to s ciljem da diskredituju Joksovića kao svedoka saradnika i krivicu svale na njega. Međutim, Šarić je na saslušanju negirao krivicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading