DRŽAVLJANI SRBIJE UHAPŠENI U CRNOJ GORI Na teret im se stavlja više krivičnih dela
Foto: Printscreen

Kako prenosi RTCG, policija sumnja da su Z.P. (43) i Ð.P. (55), od 24. do 27. jula, na štetu više osoba iz Bara, Budve, Podgorice i Sutomora, izvršili dva krivična dela teška krađa, jedno krivično delo krađa i jedno krivično delo teška krađa u pokušaju, kao i krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje.

"Sumnja se da su osumnjičeni Z.P. i Ð.P, koristeći nepažnju oštećenog, iz hodnika kuće u Budvi otuđili ključeve od auta i lična dokumenta, nakon čega su iz garaže otuđili vozilo marke ''Pežo 308'' i udaljili se u pravcu Bara. Istog dana su ova lica pronašla vozilo iste marke, u blizini jednog auto servisa, koje je bilo havarisano i sa njega otuđili registarske oznake koje su monitrali na vozilo koje su prvobitno otuđili", navodi se u saopštenju crnogorske policije.


Narednog dana osumnjičeni su, kako se dodaje, u Podgorici pokušali da obiju garažu, a kada ih je primetila vlasnica kuće, pobegli su.

"Z.P. i Ð.P. su se istog dana vratili u Sutomore i, kako se sumnja, provalili u jednu kuću upotrebom podesnog sredstva, odakle su otuđili pištolj, četiri mobilna telefona, televizor, zlatni nakit, bižuteriju, muške i ženske torbice kao i novac u iznosu od 500 evra. Policija je pronašla vozilo, pištolj i deo otuđenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima", navodi se u saopštenju.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, po čijem nalogu su Z.P. i Ð.P. uhapšeni zbog navedenih krivičnih dela.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading