UBISTVO VLASNIKA MENJAČNICE U ZEMUNU: Danas sledi presuda osumnjičenom bračnom paru
Tanjug

Viši sud u Beogradu izreći će danas presudu Branislavu Muratagiću zbog ubistva Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice u Zemunu 17. decembra 2019. godine prilikom pljačke menjačnice, kao i njegovoj supruzi Georgini Jovčić Muratagić, optuženoj da mu je u tome pomogla.

OBDUKCIJA POKAZALA Evo kako je ubijena Jagoda iz Zemuna: Sestrić joj sekirom smrskao lobanju - Alo.rs

U završnoj reči Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da optuženog Muratagića osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo tokom razbojništva, a njegovu suprugu na 10 godina zatvora zbg teškog ubistva u pomaganju.

Takođe je predložilo da Muratagiću produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Kako je tužilaštvo u završnoj reči podsetilo, Muratagić je tog dana sačekao da Pantelić pre zatvaranja menjačnice unese pano sa reklamom, kako bi ušao za njim i ispalio više hitaca iz pištolja u Pantelića.

Muratagić je nakon ubistva izvršio premetačinu po menjačnici i uzeo oko 50.000 evra u različitim valutama, i po izlasku iz menjačnice zatvorio vrata kako Pantelića niko ne bi video i pomogao mu.

Potom je otišao kući gde je njegova supruga, po ranijem dogovoru, uzela njegovu odeću kako bi sakrila tragove.

Upucan mladić (21) na Vidikovcu, hitno hospitalizovan na VMA - Alo.rs

Bračni par je deo novca trošio na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok su drugi deo novca sakrili u kući Muratagićeve majke.

Tužilaštvo je predlog za visinu predložene kazne doživotnog zatvora za Muratagića kao i kazne za njegovu suprugu potkrepilo i okolnostima pod kojima je krivično delo izvršeno, višestruku osuđivanost Muratagića, ponašanje optuženih nakon ubistva i odsustvo bilo kakve griže savesti ili kajanja.

Takođe, tužilaštvo je podsetilo da je okrivljeni ubio čoveka koji je radio u menjačnici po ceo dan i živeo krajnje skromno kako bi mogao da izdržava svoju porodicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading