DŽONIĆ PRIMENJUJE NOVU TAKTIKU DA BI SE ZAŠTITIO?! Sledeće nedelje se nastavljaju saslušanja zbog dopune istrage ubistva porodice Đokić
Foto: Alo.rs

Oni će biti ispitani u utorak, 26. jula, zbog DŽonićevih tvrdnji da su dokazi koji ga terete za zločin - podmetnuti.

DŽonić je na poslednjem saslušanju u tužilaštvu priznao da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije iz sela Moravac, Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke. Goran i njegov sin Stefan DŽonić, koji je takođe osumnjičen, ponovo su nedavno dali iskaz pred tužilaštvom, jer je Viši sud krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage, kako je saopšteno, "u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja".

Teško ubistvo 

Goran DŽonić se tereti za teško ubistvo, a njegov sin Stefan za isto krivično delo, ali u pomaganju. Više javno tužilaštvo obojicu je optužilo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako nezvanično saznaju Novosti, Goran DŽonić je nastavio da tvrdi da je nevin i da mu je sve namešteno.

- On ističe da prilikom prvog policijskog pretresa nije nađeno ništa, a da su drugog dana pronađeni i meci i novac. Sa druge strane, ne osporava da je ta municija od njegovog pištolja, što dokazuje da manipuliše dokazima. Što se tiče Stefana, on takođe negira učešće u zločinu i objašnjava da je njegov otac mogao da koristi njegovu kuću dok je on bio na službenom terenu - navode naši sagovornici upoznati sa istragom.

Stefanov advokat Filip Domazet veruje da saslušanje policajaca i drugih svedoka o pretresu dve kuće porodice DŽonić ne može da donese bitne novine, ali da je to uslov da se dopuni istraga, nakon čega bi sud trebalo da potvrdi optužnicu protiv jednog ili više osumnjičenih za ubistvo Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25).

Advokat Zoran Vitković, punomoćnik rodbine žrtava, kaže da DŽonić nastavlja sa taktikom koju primenjuje od hapšenja, a čiji je cilj da izbegne odgovornost i zamagli stanje stvari.

HAPŠENJE U SREMSKOJ MITROVICI U bašti osumnjičenog pronađeno više od 2,7 kilograma marihuane

- On je učinio ono što se od njega i očekivalo, ono što je radio od početka istrage, a to je da menja iskaze svaki put kad proceni da će mu to najviše ići u prilog. Goran je sada isključio braću Milošević kao izvršioce ovog krivičnog dela i utvrdio da ih je optuživao za zločin, jer mu je to, navodno, naredio neki policijski inspektor iz Beograda. Nastavio je da pokušava da izbegne odgovornost i da zamagljuje dokaze koji ga terete, a poziva se na neke druge svedoke, koji ne mogu da budu ispitani. Nadam se da će u daljem toku istrage biti precizno utvrđeno sve što je dosad bilo sporno, što će omogućiti da Viši sud potvrdi optužnicu za najteže krivično delo - kazao je Vitković.

Vlasnik menjačnice Goran DŽonić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz sela Moravac, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. NJihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, dok je njihov spaljeni "folksvagen pasat" zatečen nedaleko od Tešice.

UHAPŠEN BAHATI NASILNIK IZ BEOGRADA Jezivim pretnjama plašio komšiliuk: Zaklaću vas pa zapaliti!

Komentari (0)

Loading