PRED VIŠIM SUDOM U BEOGRADU Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo u Belvilu
Foto: Alo.rs

Na današnjem suđenju, svedočio je kum optuženog Bojana Kovačevića, Milan S. koji je ispričao da je taj 12. novembar, ceo dan proveo sa Kovačevićem, jer su otišli u Smederevsku Palanku da kupe belu tehniku.

Svedok je precizirao da je Kovačević u njegovu kuću došao oko 10 sati ujutru na doručak nakon čega su se uputili ka Smederevskoj Palanci gde su ostali do 20 časova, a potom su , kako je ispričao svedok, kupljenu tehniku istovarili prvo u njegovu kuću, pa u Kovačevićevu.

Takođe, on je rekao da ima fiskalne račune za tehniku koju su tog dana kupili.

Svedok je rekao i da je Kovačević 8. novembra bio takođe ceo dan u njegovoj kući jer su pravili proslavu povodom veridbe njegovog sina, te da je optuženi od 10 časova ujutru pomagao njemu, Milanu S. i da je ostao ceo dan na proslavi sve do 2 sata posle ponoći.

Isto je sudu prethodno ispričala i supruga tog svedoka Stojina R. koja je dodala da je tokom proslave Kovačević otišao samo na 15 minuta do kuće da se presvuče nakon čega se vratio na veselje.

Danas je svedočio i prijatelj ubijenog Mirkovića, Mitar B, koji je ispričao da je sa ubijenim radio poslove obezbeđenja i da sem toga nije znao kojim se još poslovima on bavio.

Poslednji svedok je bila prijateljica optuženog Filipa Ivanovića, Sonja B. koja je objasnila zbog čega se on na dan hapšenja kretao putem Valjevo-Šabac, navodeći da je dolazio kod nje jer mu je na jednoj proslavi u Novom Sadu ukraden novčanik u kom su mu bila dokumenta.

Navela je da ga je ona tada savetovala da do Novog Sada dođe putem Valjevo-Šabac jer je mirniji put, a da su je njegovi roditelji obavestili da je on uhapšen.

Kovačevićev branilac je ponudio jemstvo da mu se ukine pritvor, dok je advokat Veljko Delibašić sudu predložio da se ukine pritvor njegovom branjeniku Ivanu Nikčeviću zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Postupajuća sudija Jelena Škulić je odbila predloge i zakazala sledeće suđenje za 5. septembar.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, a Filip Ivanović se tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading