SRBI I ŠKALJARCI ŠVERCOVALI KOKAIN U CISTERNAMA Posle razbijanja kraljeva droge na Kanarskim ostrvima, dolijali i glavni distributeri
Španska policija

Nakon što je policija u Španiji u aprilu na Kanarskim ostrvima razbila jednu od najvećih svetskih narko-grupa, za koju navodno radi i škaljarski klan iz Crne Gore, mesec dana kasnije u Alikanteu uhapšena su i šestorica Srba zbog sumnje da su bili glavni šverceri droge!

Kako prenose španski mediji, oni su uhvaćeni nakon što je policija pretresla njihove stanove u Alikanteu. Tom prilikom otrkiveno je nekoliko kuća u kojima su uzgajali i skladištili marihuanu. Zaplenjena droga procenjuje se na više od 40.000 evra. Osim toga, nađeni su i falsifikovani pasoši, tri automobila i cisterna kapaciteta skoro 6.000 litara.

Španska policija

 

- Istraga protiv njih vodi se od marta jer je istražiteljima bilo sumnjiva činjenica da su nezaposleni, a da žive na visokoj nozi. Sumnja se da su drogu švercovali po Evropi i Južnoj Americi. Pored Srba, uhapšen je i jedan Poljak - navodi izvor lokalnih medija.

Kako je Alo! već pisao, u aprilu je uhapšeno osam kriminalaca na Kanarskim ostrvima, među kojima su i vrhovni šefovi.

Koristili ekonomske mazge

Istražitelji su uspeli da uđu u trag narko-kartelu i da otrkiju na koji način švercuju drogu.

- Koristili su takozvane ekonomske mazge, odnosno ljude koji s ostrva na ostrvo prevoze velike sume novca od droge - kaže izvor.

Pripadnici Civilne garde su saopštili da su svi uhapšeni rukovodili mrežom šverca kokaina u saradnji sa mafijom iz Crne Gore, Italije, Brazila i Kolumbije. 

Pretresom kuća koje su osumnjičeni koristili, zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, 150.000 evra u kešu, osam vozila sa hidrauličkim odeljcima, jedrilica, čamac na naduvavanje, pet šifrovanih mobilnih telefona s aplikacijom Skaj, elektronski sigurnosni uređaj, kao i alati i dokumentacija u vezi sa kriminalnim radnjama.

Španska policija

 

Kako je dalje saopšteno, zadatak uhapšenih bio je da uspostave mrežu za šverc kokaina na Kanarskim ostrvima.

- Upravo su zbog toga koristili vozila sa hidrauličkim odeljcima, koja su bila posebno opremljena sistemom za otvaranje, kome se moglo pristupiti samo ako je poznata i izvedena kombinacija prekidača i uređaja samih vozila. Jedrilice su pripremali za prijem kokaina s matičnih brodova na otvorenom moru - objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Istragom je utvrđeno da su se dvojica vrhovnih šefova preselili na Tenerife kako bi obavili ilegalnu transakciju u vezi s trgovinom narkoticima. To otkriće omogućilo je da se dođe do zaplene od 10 kilograma kokaina i hapšenje šefova.

Španska policija

 

Uz odgovarajuće sudsko ovlašećenje obavljena su i dva pretresa na ostrvu Gran Kanarija, gde su se navodno nalazili vođa kartela i njegov poručnik. Tom prilikom zaplenjeno je 16 kilograma kokaina.

Šta je zaplenjeno u akciji

- skladište marihuane
- falsifikovani pasoši
- tri automobila
- cisterna

Komentari (0)

Loading