RAT MIGRANATA Jedan ubijen, detetu raznesen stomak
Foto: Alo.rs

Opsadno stanje na mađarskoj granici! Jedna osoba je poginula, a najmanje osmoro, među kojima je i devojčica od svega 16 godina, povređeno je u krvavom sukobu migranata na periferiji Subotice! Meštane je uznemirila rafalna paljba u ranim jutarnjim satima, a pripadnici Žandarmerije morali su da blokiraju čitavo naselje!

Kako saznajemo, stravičan incident dogodio se juče u ranim jutarnjim u naselju Makova sedmica na početku Subotičko-horgoške peščare, na samoj granici sa Mađarskom. Kako tvrde meštani, reč je o predelu gde se skupljaju migranti i provode neko vreme u pokušaju da pređu granicu. Stravičan međusobni sukob izbio je između migranata iz Pakistana i Avganistana.

RAT MIGRANATA Jedan ubijen, detetu raznesen stomak

Foto: Alo.rs

Makova sedmica foto: Tanjug Aleksandra Orlić

- U sukobu je učestvovalo čak 25 osoba iz Pakistana i Avganistana! Koristili su se noževi i pištolji! U pucnjavi je poginula jedna osoba, a najmanje osmoro je povređeno. Prema prvim informacijama, među njima je i devojčica od 16 godina koja je u kritičnom stanju. Dve osobe su zadobile teške povrede, a među njima je i devojčica. Svi povređeni su zbrinuti su u Opštoj bolnici Subotica, a nekima su konstatovane prostrelne rane stomaka. Muškarac koji je preminuo takođe je bio upucan u stomak. Inače, skoro svi povređeni su starosti između 25 i 30 godina bez ikakvih papira - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je ceo taj deo grada bio satima pod blokadom jer je na lice mesta pristigla subotička policija, ali i pripadnici Žandarmerije, kao i mobilna jedinica Granične policije:

RAT MIGRANATA Jedan ubijen, detetu raznesen stomak

Foto: Alo.rs

Subotica foto: Tanjug Aleksandra Orlić

- Naselje je bilo opkoljeno i pod jakim policijskim snagama pod punom opremom i niko nije mogao da ulazi niti izlazi iz šume. Čak i kada je došla policija prvi put na lice mesta, čuli su se pucnji iz šume. Meštane je probudila jutarnja pucnjava i poprilično ih je uznemirila! Ubrzo se saznalo da je reč o sukobu migranata, a među povređenima nema meštana i naših državljana. Motiv krvavog sukoba još nije poznat. Naša policija i Žandarmerija su ubrzo situaciju stavile pod kontrolu i ispituju se okolnosti tragedije - tvrdi naš sagovornik. 

RAT MIGRANATA Jedan ubijen, detetu raznesen stomak

Foto: Alo.rs

Stevan Bakić

Gradonačelnik: Život devojčice neizvestan

Na licu mesta našao se i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, koji je potvrdio da je jedna osoba, nažalost, preminula.

- Zasad je zvanično jedno lice preminulo, a devojčica (16) je u kritičnom stanju nakon operacije. Nije izvesno da li će preživeti. U međuvremenu sam dobio informaciju da je ekipa Hitne pomoći hospitalizovala osmog pacijenata - naveo je gradonačelnik Subotice za medije podatke dobijene od direktora Opšte bolnice.

Jedan od meštana Subotice potvrdio je za Alo! da je čuo pucnjavu, ali da  ga, nažalost, ne iznenađuje sukob migranata:

- Često se u Subotici dešavaju incidenti sa migrantima! Biju se i napadaju između sebe, a ono što je posebno zabrinjavajuće je i to da neretko napadaju i meštane! Dobacuju im nešto na arapskom i jure ih… čak je bilo i konkretnih napada na ljude. Ali ovako krvav incident sa njima ne pamtimo. Često se okupljaju u okolini Subotice, naročito u šumi kod Makove sedmice, jer je blizu granica sa Mađarskom. Male su šanse da pređu granicu, ali očigledno ne odustaju u svojoj nameri. Najtragičnije je to što su očigledno naoružani do zuba - tvrdi naš sagovornik koji je iz bezbednosnih razloga želeo da ostane anoniman.

Inače, u šumi nadomak granice nalazio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading