BLOKIRANI SU JOJ SVI RAČUNI Zvicerova žena uhvaćena u pranju 133.500 evra!
Foto: Alo.rs

Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima!

Kako prenosi „Pobjeda“, rešenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina i Emi Petrović: nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

BLOKIRANI SU JOJ SVI RAČUNI Zvicerova žena uhvaćena u pranju 133.500 evra!

Foto: Alo.rs

 

Prema saznanjima ovog portala, Tamara Zvicer se sumnjiči da je htela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila da bi izbegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sudija za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila predlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicerovoj i Petrovićevoj, protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

- Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 evra za koje se određuje privremena mera obezbeđenja, a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicerove. Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mere obezbeđenja zabeleži zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Eme Petrović - navodi „Pobjeda“.

BLOKIRANI SU JOJ SVI RAČUNI Zvicerova žena uhvaćena u pranju 133.500 evra!

Foto: Alo.rs

Jovan Vukotić

Optužila vođu škaljaraca da je pucao na nju iz kola

Pre nekoliko godina Tamara Zvicer je optužila vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića da joj je prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i pucao u njeno vozilo. Međutim, ove optužbe su odbačene nakon što su policija i tužilaštvo pribavili dokaze koji su potvrdili izjavu Vukotića da za vreme navodnog napada na Tamaru Zvicer nije bio u Crnoj Gori.

U rešenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu, koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rešenja.

Takođe, sud je pozvao „savesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću“.

BLOKIRANI SU JOJ SVI RAČUNI Zvicerova žena uhvaćena u pranju 133.500 evra!

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

Viši sud je precizirao i da ova privremena mera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

- Ova privremena mera biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dve godine od dana donošenja rešenja optužnica ne stupi na snagu - navodi se u rešenju Višeg suda.

BLOKIRANI SU JOJ SVI RAČUNI Zvicerova žena uhvaćena u pranju 133.500 evra!

Foto: Alo.rs

Tamara Zvicer

Inače, Tamara Zvicer javnosti je poznata od trenutka kada je sigurne smrti spasla supruga Radoja Zvicera, koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa kavačkog klana.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine Kijevu, kada su pripadnici suprotstavljenog, škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera, koji se u toj državi skrivao sa porodicom. Zvicer je napadnut u blizini zgrade u kojoj je stanovao kada se na ulici zaustavio „smart“ iz kojeg je istrčalo nekoliko napadača i pucalo na njega. Pogođen sa nekoliko hitaca, Zvicer je pao na zemlju, ali je preživeo jer je njegova supruga istrčala iz stana i pucala na napadače koji su pobegli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading