DETALJI OPTUŽNICE PROTIV ČLANOVA ŠKALJARSKOG KLANA ZA PLANIRANJE ZLOČINA U TIVTU Ubistvo Belivuka spremala i žena škaljaraca?!
Foto: Alo.rs

Suđenje za planiranje likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu 22. januara 2021. godine odloženo je juče jer je optužena Almira Mujahodžić napustila Crnu Goru i nije se pojavila pred sudom!

Njen branilac, advokat Damir Lekić, kako prenosi crnogorski „Dan“, saopštio je sudu da nema opravdanje za njen nedolazak, da mu je ona rekla da je van Crne Gore i da je morala da ode. Kako je naveo, ne zna tačan razlog njenog odlaska iz Crne Gore niti gde se nalazi, ali da će ona prisustvovati narednom suđenju.

Osim Almire Mujahodžić, optužnicom su obuhvaćeni i Janko Vukadinović, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

Metak u glavu i pun gas!

Kamenko Kuč, svedok saradnik u postupku protiv „škaljaraca“, do detalja je opisao kako je zločin trebalo da bude izveden. On je navodno kao glavnog organizatora označio Janka Vukadinovića.

- Lagano, kao da nije tvoj posao na pet do šest metara, pa onda hitro u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega posle zapali - navodno su bile instrukcije Vukadinovića upućene Kuču.

Prema navodima optužnice, kriminalna grupa je likvidaciju Belivuka i Miljkovića planirala za 22. junuar prošle godine na tivatskom aerodromu, neposredno pre nego što je trebalo da polete za Beograd posle posete vođi „kavčana“ Radoju Zviceru.

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV ČLANOVA ŠKALJARSKOG KLANA ZA PLANIRANJE ZLOČINA U TIVTU Ubistvo Belivuka spremala i žena škaljaraca?!

Foto: Alo.rs

 

- Jovanović i svedok saradnik u tom predmetu - kodnog imena Kamenko Kuč - smestili su se dan pred zločin u štek-stan. Od Janka Vukadinovića su dobili informaciju da će Belivuk i Miljković u 10 sati narednog dana biti na tivatskom aerodromu i da na njih treba da pucaju dok budu čekali u redu za čekiranje karata. Kamenko Kuč i Jovanović su na automobil „opel zafira“ nakačili lažne tabilice i narednog dana, rano ujutro, uputili su se prema zgradi tivatskog aerodroma. Medutim, na putu do aerodroma presrela ih je policija i uhapsila - preneli su ranije crnogorski mediji navode optužnice.

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV ČLANOVA ŠKALJARSKOG KLANA ZA PLANIRANJE ZLOČINA U TIVTU Ubistvo Belivuka spremala i žena škaljaraca?!

Foto: Alo.rs

 

Svedok saradnik je krajem januara navodno priznao u Specijalnom tužilaštvu Crne Gore da je prvobitni plan bio ubistvo drugog vođe „kavčana“ Slobodana Kašćelana i da tada o likvidaciji Belivuka i Miljkovića nije bilo reči. Navodno, ubistvo Kašćelana grupa je planirala za 22. januar, za kada mu je bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu. Međutim, suđenje je bilo odloženo, pa je grupa promenila plan i odlučila da organizuje ubistvo Belivuka i Miljkovića koji su toga dana trebalo da se vrate u Srbiju. Istražitelji su, kako navode, prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Kašćelana trebalo da bude isplaćeno 500.000 evra, dok je za zločin na aerodromu u Tivtu trebalo da dobiju 700.000 i 1.300.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading