ZAUSTAVLJENA OSVETA ŠKALJARACA Hapšenjem trojice kriminalaca iz Bara policija sprečila još jednu mafijašku likvidaciju!
Alo/ Ilustracija

Barani Stefan Janković (27), njegov brat Martin (25) i njihov sugrađanin Marko Peruničić uhapšeni su u sredu zbog sumnje da su planirali osvetu kavčanima! Oni su juče privedeni na saslušanje gde su negirali optužbe.

Akcija hapšenja je realizovana nakon što su prikupljeni dokazi protiv trojice osumnjičenih pripadnika barske grupe koja se ujedinila sa „škaljarcima“. Veruje se da su pripremali ubistva članova suprotnog, kavačkog klana, ali javnosti nije saopšteno kojih.

Prema jednoj verziji, kako prenose podgorički mediji, istražitelje su do osumnjičenih odveli transkripti poruka razmenjenih preko kriptovane Skaj aplikacije. Prema drugoj, informacije je istražiteljima dostavio jedan od članova te kriminalne grupe.

Izvor iz Uprave policije je rekao za „Vijesti“ da je hapšenjem članova klana na čijem čelu je Jovo Đurović sprečeno izvršenje više najtežih krivičnih dela. Jovo je brat pokojnog Luke Đurovića, glavnog čoveka Luke Bojovića u Crnoj Gori, koji je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima stradao u saobraćajci 2013. godine.

Iz policije nisu precizirali čija je likvidacija spremana, niti da li je Đurović na spisku za hapšenje. Ne spominje se ni motiv, ali, prema rečima našeg izvora iz bezbednosnih struktura, toga ima napretek. U višegodišnjem ratu klanova koji godinama potresa čitav region stradalo je na desetine ljudi. Među njima su vođa barskog klana Alan Kožar, kojeg su, kako se sumnja, vojnici Veljka Belivuka izrešetali na Krfu 2020. zajedno sa Užičaninom Damirom Hodžićem. Sam Jovo Đurović je više puta preživeo atentat, a i brat uhapšenog Peruničića likvidiran je 2020. u Marbelji. Konačno, pre samo nedelju dana ispred Starog grada u Budvi izrešetan je Milić Minja Šaković, jedan od šefova škaljarskog klana. - Ne treba zanemariti ni hapšenje Nemanje Miljkovića pre nekoliko dana u Beogradu - kaže sagovornik Alo!.

Miljković je bio na poternici zbog ubistva radnika obezbeđenja prilikom pljačke vozila za transport novca u Nikšiću. Međutim, kako se sumnja, u trenutku hapšenja u Beogradu je pripremao ubistvo Miloša Nilovića, zvanog Runjo, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

- Hapšenjem Belivuka i drugih pripadnika beogradskog ogranka kavačkog klana, ali i bekstvom vođe ove kriminalne organizacije Radoja Zvicera, u podzemlju je zavladalo zatišje. Međutim, očigledno je da su se klanovi u međuvremenu pregrupisali i da su krenuli u nove krvave obračune. Nema sumnje da su „škaljarci“ željni osvete za ubistvo Kožara, Peruničića, Šakovića... - kaže izvor Alo!.

Robijao u Srbiji, ubijen u Marbelji

Marko Peruničić je brat Miloša Peruničića koji je ubijen 2. juna 2020. godine u Marbelji u Španiji.

Miloš Peruničić je robijao u Srbiji zbog pljačke banke i dovođen je u vezu sa ubistvom Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog „Nacionala“. Likvidiran je naočigled brojnih prolaznika samo nedelju dana nakon što je u Ukrajini pokušana likvidacija Radoja Zvicera, vođe suparničkog, kavačkog klana.

Nišlija ubijen u atentatu na Đurovića, Jovo Đurović, koji se smatra šefom barske grupe, više puta je izbegao smrt. On je 2017. izbegao snajperski metak dok je sedeo na terasi. Jednom su mu bombu postavili pod automobil, ali je ona spala, a drugi put na grob njegovog brata. Četvrti put su pokušali da ga ubiju u Amsterdamu 2019. godine. On je preživeo, ali ne i njegov prijatelj Nišlija Goran Savić koji je u prestonici Holandije držao piceriju.

Savić je stradao kada je pokušao da zaštiti Đurovića, tako što je stao ispred napadača koji je sa pištoljem upao u baštu njegovog lokala.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading