PONOVO UHAPŠEN NAVIJAČ I VRAĆEN U PRITVOR Tužilaštvo se žalilo na odluku sudu
EPA/ FILIP SINGER

Naime, on je odlukom sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu prošle sedmice bio pušten da se brani sa slobode i pored toga što je pod uslovnom osudom za nasilničko ponasanje i zabranom prisustvovanja utakmicama, i prekršio je tu zabranu, čime je počinio novo krivično delo, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu zahtevalo njegovo hapšenje.

Po žalbi Drugog osnovnog javnog tužilaštva odluka sudije je ukinuta i doneto je rešenje kojim je Urošu K. određen pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, a po kom osnovu je danas uhapšen i sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Uroš K. je 3. juna pravosnažno osuđen zbog tuče sa navijačima Partizana na Autokomandi 11. maja, a već u ponedeljak 6. juna prekršio je zabranu prisustvovanja utakmicama, pošto je prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić".

Osuđen je na osnovu sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivičnog dela, pa mu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu i četiri meseca, sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara i meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama u trajanju od dve godine.

On je priznao učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Partizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela - kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading