TINEJDŽERKA IZ NIŠA TEŠKO POVREĐENA Upala u Nišavu i slomila kičmu, hitno smeštena u Klinički centar
Alo/ M. Š.

Šesnaestogodišnja Nišlijka koja je sinoć pod još nerazjašnjenim okolnostima pala u Nišavu, teško je povređena, potvrđeno je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru

- Pacijentkinja ima prelom lumbalnog dela kičme koji zahteva operativno zbrinjavanje. Zadržana je na lečenju na Klinici za neurohirurgiju, svesna je komunikativna, nije životno ugrožena li povreda jeste veoma ozbiljna. Operativni zahvat planiran je za sledeću nedelju – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Još nema pouzdanih informacija da li je maloletnica skočila u vodu ili je upala u reku ali je imala sreće što je jer je rečni vodostaj  nizak pa je završila na ostrvcetu nasred reke na par stotina metara od zgrade bivšeg grčkog konzulata. Hitna pomoć i policija su alarmirali pripadnike Vatrogasno spasilačkih jedinica koji su saradnju građana, devojčicu izneli iz reke.

Kako je kazao jedan od očevidaca, šesnaestogodišnjakinja je zapomagala dok je čekala pomoć.

- Očigledno je bilo da je nešto boli, kukala je na sav glas. Nismo mogli da joj priđemo, bilo nam je stvarno žao. Šta je sa tom decom, nije mi jasno. Da je voda bila dublja, ovo  bi se drugačije završilo – komentarisao je događaj jedan Nišlija.

Kako i zbog čega je devojčica upala u reku još nije razjašnjeno. Ono što se zna je da je neposredno pre pada bila u društvu sa još jednom tinejdžerkom, koju je dozivala dok je Hitna pomoć odvozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading