NOVI DETALJI MASAKRA U TEKSASU: Pre škole pucao u radnike u pogrebnom zavodu
Foto: Printskrin/ABC NewsLive

Naime on je preminuo u četvrtak, na kućnom pragu pošto je položio cveće na mestu gde je njegova supruga stradala. Džo i Irma Garsia u braku su bili 24 godine, a iza njih je ostalo četvoro dece, objavio je Newsweek.

Sestrić potvrdio smrt

Irmin sestrić Džon Martinez na društvenim je mrežama potvrdio je Hoseovu smrt.

- Slomljenog srca i u dubokoj tuzi moramo saopštiti da je Džo preminuo u tugovanju zbog smrti Irme. Zaista nemam reči kojima bih mogao objasniti kako se trenutno osećamo. Molite za našu porodicu, neka nam se Bog smiluje, ovo nije lako, napisao je on na Tviteru.

Novi detalji

Najnoviji podaci o pucnjavi koja se dogodila u utorak, a u kojoj je poginula 21 osoba, a ranjeno 17 prema odeljenju za javnu bezbednost Teksasa, značajno se razlikuju od policijskih podataka. Postavljaju se različita pitanja u vezi sa merama bezbednosti u napadnutoj osnovnoj školi.

Školski okrug u Juvaldeu ima politiku zaključavanja svih ulaza, uključujući učionice. To je mera bezbednosti. Ali jedan od učenika je rekao Rojtersu da su na dan pucnjave neka vrata bila otključana jer su roditelji došli na ceremoniju dodele nagrada.

Ušetao u školu

Portparol Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Viktor Eskalon rekao je da je 18-godišnji Salvador Ramos nesmetano ušao u školu i da je pre masakra pucao na dvoje ljudi u pogrebnom zavodu preko puta škole, a zatim je preskočio ogradu i ušao u jednu od školskih zgrada u 11.40 kroz nezaključana vrata.

U vreme kada je Ramos ušao u školu, u njoj nije bilo naoružanih ljudi. Kako je objasnio Eskalon, dva policajca su ušla u školu četiri minuta nakon što je Ramos ušao, ali su potražili zaklon nakon što je on ispalio nekoliko hitaca u njih. Napadač se zatim zabarikadirao u učionici 4. razreda u kojoj je bila većina učenika od 9 i 10 godina. Sat vremena kasnije, taktički tim granične patrole upao je u učionicu i upucao napadača.

Kako prenosi Rojters, jednočasovni interval da vlasti upadnu u učionicu u kojoj se nalazio napadač nije bio u skladu sa pristupom koji su usvojile mnoge američke vlasti, prema kojem je predviđen trenutni obračun sa "aktivnim strelcima".

Zašto su zadnja vrata škole bila otvorena još se istražuje.

Rušanj: Prvi snimak sa mesta nesreće - Alo.rs

Bolni vapaj

Na jednom od snimaka objavljenih na Fejsbuku vidi se kako roditelji prelaze žutu policijsku traku ispred škole i viču na policajce da idu u zgradu.

- Prošao je skoro sat vremena, a još uvek ne mogu da izvuku svu decu", čuje se vrisak Anđele Ledežme.Na drugom snimku se čuje žena koja pita zašto će dozvoliti da deca umru, a policajac odgovara da policija pokušava da spase decu.

Nema ni policijski dosije

Razlog zbog čega je napadač uleteo u školu je i dalje nepoznat. Ramos nije imao policijski dosije, niti postoje izveštaji da ima problema sa mentalnim zdravljem. Kao što je poznato, on je pre napada postavio na internet zapis o napadu. Njegov otac, takođe Salvador Ramos stariji, u intervjuu objavljenom na veb stranici The Daili Beast u četvrtak požalio je zbog okrutnog čina svog sina i izvinio se.-Želim da kažem ljudima da mi je veoma žao zbog onoga što je moj sin uradio. Trebalo je da me ubije, znate, a ne da je tako nešto uradio drugima, rekao je on.

DETALJI KRVAVOG PIRA Držao se za glavu i plakao, okretao se ka zidu kako ne bi gledao u beživotno telo brata blizanca - Alo.rs

Crna statistika

Kao što je ranije objavljeno, studija američkih centara za kontrolu bolesti (CDC) otkriva da je oružje nadmašilo saobraćajne nesreće u 2020. kao najčešći uzrok smrti američke dece. Pre dve godine, 4.368 dece i adolescenata mlađih od 19 godina poginulo je od vatrenog oružja, a 4.036 je poginulo u saobraćajnim nesrećama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading