DETALJI KRVAVOG PIRA U KUĆI ADVOKATA BIGOVIĆA Sina poznatog advokata zatekli krvavih ruku, okretao je glavu od ubijenog blizanca, dok se iskasapljeni otac previjao od bolova
Alo!/Marko Metlaš

Kazao nam je da ga je sin Marko izbo i da u stanu leži njegov blizanac Uroš i da ne zna da li mu je dete živo. Komšija ga je uzeo u ruke i odneo ga do automobila. Čule su se policijske sirene.

Ovako govori jedan od stanara zgrade u centru Kosovske Mitrovice u kojoj je rano jutros Marko Bigović (29) ubodima nožem usmrtio brata blizanca Uroša i oca Milana. Jedan od komšija, koji je čuo strašne krike iz porodičnog stana Bigovića, pozvao je policiju. Za to vreme, drugi komšija sa sprata iznad, pokušavao je da pomogne teško povređenom Milanu, poznatom advokatu iz Kosovske Mitrovice, kojeg je svojim automobilom prebacio do KBC.

Portparol policije za severni region Kosova i Metohije Branislav Radović kazao je za Informer da je policija oko šest sati dobila prijavu da se u ovom stanu dogodilo krvoproliće.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas kod Rušnja u smeru ka Meljaku - Alo.rs

- Policijske patrole za nekoliko minuta stigle su ispred zgrade u kojoj su ubijeni otac i sin. Motiv ovog dvostrukog porodičnog ubistva biće utvrđen tokom istrage. Dežurni tužilac je obavešten, osumnjičeni je uhapšen i biće saslušan. Mladić koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo je u prostorijama policije, pod nadzorom je, kazao je Radović.

Uroš je od posledica ubadanja od strane brata blizanca preminuo na licu mesta, a njegov otac Milan izdahnuo je u bolnici. Poznati advokat zadobio je stravične povrede unjutrašnjih organa pa su hirurzi u KBC Kosovska Mitrovica bili nemoćni.

- Imao je povrede jetre, pankreasa, želuca, bio je u stanju šoka. Povrede su najverovatnije nanete oštrim predmetom, kazao je dežurni hirurg u KBC Gojko Igrutinović.

Marka su zatekli krvavih ruku

Kada su policajci upali u stan u kojem se dogodillo dvostruko ubistvo u jednoj prostoriji zatekli su Marka krvavih ruku.
- Držao se za glavu i plakao, okretao se ka zidu kako ne bi gledao u beživotno telo brata blizanca, rekao nam je izvor.

Kako mediji saznaju od stanara u Ulici kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici, Milan Bigović je u stanu živeo sa Urošem, dok je drugi sin živeo sa svojom majkom.

- Milan se razveo pre nekoliko godina i Uroš je ostao sa njim, dok je Marko otišao sa majkom. Dolazio je često kod oca i brata. Nikada nismo čuli da su se svađali, bili su mirni, vaspitani momci, takvi su im i roditelji. Po naselju se priča da su se posvađali zbog imovine ali ne verujem da je to mogao da bude razlog jer su Uroš i Marko bili zaposleni, imali su dobra radna mesta jer su obojica završili pravni fakultet, kaže komšinica ubijenih.

Tela Uroša i Milana biće sahranjena u subotu na groblju u mestu Rudare. 

Zoran je radio kao magacioner, dok je Dragan vozač Hitne pomoći - Alo.rs

Dve verzije porodične tragedije

Postoje dve verzije događaja ali nijednu nije bilo moguće potvrditi kod policijskih organa. Prema prvoj, osumnjičeni Marko je noć pre stravičnog događaja došao da prespava kod oca i brata blizanca, a zatim je jutros uzeo nož i počeo da bode najpre oca, a zatim i brata.

- Čuo sam da je Milan teško povređen istrčao iz stana i da je Uroš pokušao Marku da otme nož. Tada se ovaj valjda okrenuo ka bratu i počeo da ga bode po telu, kaže komšija.

Druga verzija je da je Marko kod brata i oca u stan došao bukvalno pola sata pre krvoprolića.

UHAPŠENO 11 OSOBA ZBOG LAŽIRANJA REZULTATA ISPITA Velika policijska akcija u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija - Alo.rs

Milan zastupao porodicu Olivera Ivanovića

Ubijeni Milan Bigović bio je iskusni pravnik. Godinama je bio sudija i tužilac. Jedan je od cenjenijih pravnika u Kosovskoj Mitrovici. Odmah nakon penzije otvorio je advokatsku kancelariju. Zastupao je i porodicu srpskog političara Olivera Ivanovića. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading