SAHRANJEN MATEJ PERIŠ Reči pesme uz koju je ispraćen u večnost kidaju dušu
Foto: Alo!/Dejan Briza

Veliki broj Splićana okupio se danas ispred kapele na tamošnjem groblju i na večni počinak ispratio Mateja Periša, 27-godišnjeg mladića iz Splita, koji je noć uoči dočeka Nove godine bez traga nestao u Beogradu i nastradao u Savi.

Mladi Matej sahranjen je danas nešto pre 12 časova. Pored njegove večne kuće stoje venci i cveće u beloj boji.

Matej je ispraćen uz pesmu Olivera Dragojevića “Moj lipi anđele” a počivaće u zidnoj grobnici, nedaleko od najboljeg druga.

Porodica tragično nastradalog Mateja Periša prva je stigla u kapelu gde je primala saučešće od velikog broja ljudi koji su došli da ga isprate.

Nenad Periš, Matejev otac, zahvalio se svima na podršci koju je dobijao toekom pet meseci potrage sa sinom te zamolio javnost i novinare da se sahrana održi u krugu najbližih prijatelja i porodice.

– Poštovani novinari i snimatelji, još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali još jednom vas molim da se zbog izuzetno teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pažnje sahrane našeg Mateja i događaja uz nju.

Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i ime svoje porodice zahvaljujem, napisao je Matejev otac Nenad Periš uoči sahrane.

Porodica tragično nastradalog Mateja započela je tzv. žalovanje, oni su jutros u kapeli primali saučešće posle čega je planirana misa u znak sećanja na tragično nastradalog mladića. Misa se održava na Neslanovcu u Crkvi Svetog Marka u Splitu.

 

Komentari (0)

Loading