TELO SE ZAKAČILO NA NAJUKLETIJEM MESTU Alas Renato Grbić o tome zašto je telo Mateja Periša isplivalo tek sada
Foto: Alo!

Čuveni beogradski alas Renato Grbić, koji je životni vek proveo na reci i spasao nebrojeno mnogo ljudi iz talasa, ispričao je ranije, a to je ponovio i danas na Adi Huji, gde se uputio nakon saznanja da je iz Dunava izvučeno telo za koje se pretpostavlja da je Matej Periš, da ukoliko neko tokom zime nestane u reci, telo može biti u vodi mesecima.

Iako su napolju početkom proleća bile više temperature, to je nedovoljno da se zagreje Dunav. Mora temperatura reke da skoči na 10, 12 ili 15 stepeni. Truljenje organizma dovodi do oslobađanja velike količine gasova, tako da se telo naduva kao balon i ispliva. Leti, kada je voda temperature između 20 i 25 stepeni, to se dešava neverovatno brzo, za tri do četiri dana.

Međutim, zimi je voda hladna - rekao je ranije Grbić.

Čuveni beogradski alas došao je danas na mesto gde je pronađeno telo za koje se pretpostavlja da je nestali Splićanin.

Evo kada će biti poznati rezultati obdukcije tela sa Ade Huje - Alo.rs

- Kao što sam rekao i u prvim danima nestanka mladića on nije prošao Pančevački most, jer tu ima dosta armature i on se zakačio. Pošto je ovih dana bilo izuzetno toplo, njegovo telo je isplivalo na površinu i zakačilo se na ovo najukletije mesto na ovom potezu - rekao je Renato Grbić.

- Ako je to istina, da je ovo telo Meteje, a prema svemu što sam čuo o opisu tela i garderobi, to jeste Matej... Svi smo se nadali da je on negde živ i da živi drugi život i da ćemo kada se vrti to da proslavimo, ali eto... Moje iskreno saučešće porodici - izjavio je Grbić.

I Forenzičar Časlav Ristić, tokom četiri i po meseca potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena telo ispliva.

NENAD PERIŠ JOŠ NE MOŽE DA DOĐE PO MATEJEVO TELO Zbog procedure u Hrvatskoj mora prvo da uradi ovo - Alo.rs

- Sve zavisi od okolnosti i od same reke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, telo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mesec, a možda čak i dva - rekao je forenzičar.

 

 

 

Komentari (0)

Loading