SLOMIO MU LOBANJU PA GA ZAPALIO Srbinu (38) koji je ubio kik-boksera iz Jagodine 16 godina robije
EPA

Švajcarski sud osudio je Srbina (38) na 16 godina zatvora zbog ubistva Branislava Baneta Ilića, kik-boksera poreklom iz Jagodine, koji je brutalno ubijen 16. jula 2017. godine u Sent Galenu.

Monstruozni zločin dogodio se kada je 38-godišnji Srbin, čije ime nije objavljeno, namamio Ilića u svoj stan u Sent Galenu, a zatim ga brutalno pretukao slomivši mu lobanju.

Nakon ubistva, telo nesrećnog boksera odneo je u šumu u blizini mesta Amrisvil, polio ga benzinom i zapalio. Leš je posle nekoliko dana pronađao prolaznik koji je pozvao policiju.

Nakon identifikacije, istražitelji su na osnovu DNK tragova pronađenih na mestu zločina identifikovali ubicu i priveli ga. Tokom sudskog postupka osumnjičeni Srbin je negirao zločin.

– Nisam kriv. Pravi krivci su zloupotrebili moju naivnost, ja sam žrtva organizovanog kriminala. Bojim se za porodicu – rekao je on tokom suđenja.

Sudsko veće mu, međutim, nije poverovalo, odbilo je njegovu žalbu i on je prvostepenom postupku osuđen na 16 godina robije, što je drugostepeni sud nedavno potvrdio.

Kako je utvrđeno na sudu, ubica i njegova žrtva upoznali su se u leto 2016. godine u Sent Galenu. U proleće 2017. Okrivljeni je od Ilića pozajmio novac, ali nije mogao da ga vrati u dogovorenom roku te je Ilića namamio u svoj stan, gde ga je ubio.

Inače, Ilić je u istočnoj Švajcarskoj imao reputaciju žestokog momka, i radio je kao izbacivač u diskotekama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading