Ubica Šarca negira da je hteo da likvidira i Kana! Saslušan Lazar Ilić zbog planiranja zločina u Crnoj Gori
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, navodni saradnik Veljka Belivuka, koji je optužen za planiranje ubistva „škaljarca“ Marka Ljubiše Kana 2021. u Crnoj Gori, u Višem sudu u Podgorici negirao je krivicu i tvrdio da nije član nijednog kriminalnog klana.

Ilić je rekao da ne poznaje Kana i da je u Crnu Goru tada otišao „zbog problema koje je imao u Srbiji“.

Ubica Šarca negira da je hteo da likvidira i Kana! Saslušan Lazar Ilić zbog planiranja zločina u Crnoj Gori

Privatna arhiva

Aleksandar Šarac

- Pretrpeo sam torturu policije tokom hapšenja. Policajci u civilu su me tukli pištoljem po glavi. Rekli su mi da kažem da sam „pao“ i pretili mi ubistvom - rekao je Ilić.

Odbranu je izneo i optuženi Strahinja Savić, koji je demantovao prethodne izjave, a u kojima je detaljno opisao planiranje likvidacije.

- Bio sam primoran da tako izjavim. U policiji su mi pretili. Video sam da su i Ilića tukli, pa sam pretpostavio da će i mene. Rekli su mi: „Mi sve znamo“ i tražili da priznam to što mi oni kažu. Nisam došao nikoga da ubijem - rekao je Savić.

Odbrana je potom tražila da se preslušaju audio-video zapisi njegovih saslušanja u SDT, nakon čega je ročište odloženo. Pored Ilića i Savića, optuženi su i Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Milenković, koji je u bekstvu.

Lazar Ilić je, podsetimo, osumnjičen i za ubistvo „Pink Pantera“ Aleksandra Šarca (35) 17. oktobra 2020. u garaži TC „Ušće“ na Novom Beogradu. Sumnja se da je iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva metka Šarcu u glavu, a potom bacio oružje u žbun. Oni i Strahinja Savić uhapšeni su u Budvi 22. januara prošle godine. 

Šarac izbegao klanicu, ne i metak

Nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pojavili su se dokazi da su oni planirali otmicu i ubistvo Aleksandra Šarca u vikendici u Ritopeku, istog dana kada su ubili i njegovog prijatelja Lazara Vukićevića, koga su namamili lažima da će da muči Vepra (Belivuka). Međutim, Šarac nije zagrizao mamac jer je posumnjao u priču. Dan kasnije ubijen je u TC „Ušće“. 

Ubica Šarca negira da je hteo da likvidira i Kana! Saslušan Lazar Ilić zbog planiranja zločina u Crnoj Gori

MUP

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading