ŠIJANOV SIN UHAPŠEN PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI Umešan u pokušaj ubistva kod Autokomande: Sve je počelo kada se za kafanskim stolom pojavila devojka...
Printscreen

Vukašin Šijan (22), sin ubijenog Zorana Šijana iz Surčina, i Marko V. uhapšeni su u Zvorniku u Republici Srpskoj zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi na Autokomandi u Beogradu prošle subote, kada je ranjen M. K. (20). Oni su uhapšeni po poternici srpske policije koja je za njima tragala nakon čega su prebačeni u ekstradicioni pritvor.

M. K. je ranjen u sedam sati ujutru, kada je posle noćnog provoda seo u restoran „Užice“ sa devojkom i drugom. Kako se sumnja, Šijan i njegovi prijatelji sedeli su za susednim stolom i počeli su da dobacuju devojci nakon čega je izbila svađa. U jednom momentu neko je potegao pištolj i pucao M. K. u nogu, nakon čega su se napadači razbežali.

Podstrekivao druga na ubistvo zbog ćevapa!

I pre tri godine Vukašin je priveden sa još dvojicom mladića takođe zbog pucnjave. Vukašin je tada osumnjičen je da je podstrekivao druga da ubije muškarca koji je pokušao da spreči divljanje ove grupe mladića na Novom Beogradu. Svađa je započela zbog reda za kupovinu šiš ćevapa u Ulici Džona Kenedija. Tada je Stefan R. (30) ranjen u šaku.

- Navodno, posvađali su se oko devojke ranjenog mladića. On je bio sa njom i dvojicom drugova, a za susednim stolom su sedela njih četvorica. Jedan iz te grupe je počeo da se udvara toj devojci i tada je došlo do komešanja - kaže izvor Alo!.

Policija je posle pokušaja ubistva prikupila snimke kamera za video-nadzor kako bi utvrdila kretanje napadača.

Oni su najpre otišli na obližnju pumpu, odakle su, sumnja se, pozvali taksi i otišli u nepoznatom pravcu. Kako saznajemo, upravo uz pomoć snimaka Šijan i njegov prijatelj su identifikovani.

ŠIJANOV SIN UHAPŠEN PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI Umešan u pokušaj ubistva kod Autokomande: Sve je počelo kada se za kafanskim stolom pojavila devojka...

Foto: Printscreen

 

- Policija je otkrila napadače i krenula u potragu za njima. Tada su oni već bili prešli granicu, pa je za njima izdata poternica, po kojoj su i uhapšeni - kaže izvor Alo! blizak istrazi.

Podsetimo, Vukašin Šijan je sin vođe surčinskog klana Zorana Šijana kojeg je dobio u drugom braku sa komšinicom, koja je ujedno bila i prijateljica njegove tadašnje žene, pevačice Goce Božinovske. Zoran Šijan je imao debeo dosije, a ubijen je 27. novembra 1999. godine u 35. godini života. Iako su se pominjali mogući egzekutori njegovo ubistvo ostalo je nerešeno i posle 23 godine. Vukašin je očigledno krenuo očevim stopama, jer je ovo već treća pucnjava u kojoj je umešan. Dosad je uspevao da se izvuče, tako što je neko drugi preuzimao krivicu na sebe.

Pucali mu u noge

Vukašin je hapšen i prošle godine zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića napao Borisa J. (34) ispred njegove kuće u Surčinu. Oni su „mercedesom“ došli do kuće oštećenog, a kada se on pojavio, navodno mu je M. M. pucao u noge.

Nakon toga su pobegli sa lica mesta, ali su brzom intervencijom policije ubrzo uhapšeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zola

12.03.2022 02:57

Društvo o kukavice..em dobacuju tuđim devojkama em pucaju ko cave...tretirati kao pokušaje ubistva jer takvi ne zaslužuju ni slobodu ni sunce no samo kramp i bukagoje...