"Slučaj protiv Miroslava Mike Aleksića je projekat NVO i stranih službi, cilj je bio pokrenuti haos u Srbiji"
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

On tvrdi da će se kada budu predstavljeni dokazi na suđenju, "videti kako su pripremane navodno oštećene glumice kao i neusaglašenosti u vezi toga kada su dale izjave u policiji, a kada u tužilaštvu".

- Ova stvar je dugo pripremana u policiji - tvrdi Jakovljević i smatra da će posle nekoliko suđenja Služba unutrašnje kontrole MUP-a imati puno osnova da preduzme određene mere protiv svojih službenika koji su kako kaže "postupali nezakonito u pretkrivičnom postupku".

Na pitanje kome je najviše odgovaralo da se degradira Aleksić, optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam glumica u studiju glume koji je on vodio, njegov advokat je naveo da protekom vremena oni kroz svoje istrage, privatno, dolaze do određenih zaključaka i materijalnih dokaza.

Prema njegovim rečima, Aleksić nije bio meta, već je namera bila da se u Srbiji napravi jedna velika priča.

- Postoji jedna nevladina organizacija, koju sada neću da imenujem, koja je tražila glumicu koja će biti ikona priče koja će da potrese Srbiju, a to je sve bio jedan eksperimentalni balon od strane obaveštajnih službi da se vidi kako i na koji način eksploatacijom jake emocije širokih masa u Srbiji može nešto da se pokrene i da se ovde napravi haos - tvrdi advokat.

Ta glumica je, kako je dalje tvrdi, iznela svoju priču, jer je imala želju i ideju da osigura sebi boravak u jednoj velikoj državi sveta.

On tvrdi da su se tada umešali određeni kriminalni krugovi i to sprečili, pa da se ta glumica prešaltovala na jednog drugog glumca, ali da je zbog puno nelogičnosti i taj postupak obustavljen.

Nakon toga, prema rečima Jakovljevića, pojavila se ''druga ikona i heroina'' koja je imala malo veće organizacione sposobnosti i mogla da prezentuje više devojaka koje će da pričaju istu priču, a sve su iz istog okruženja i iste grupe...

- Ta nevladina organizacija ima svoje projekte, a imaćete prilike da čujete kako je glavna heroina čak i odbila da učestvuje u svemu ovome jer je prvo išla u fondaciju kod Igora Jurića gde su joj pravnici rekli da to "ne može da prođe'' - napomenuo je Aleksićev advokat.

Kaže da se sve ovo dešavalo tokom 2019. godine, a onda se pojavo "neko ko je to drugačije koncipirao", pa su devojke vođene u policiju da daju izjave 

Osvrćući se na današnji nastavak izlaganja Aleksićeve odbrane, Jakovljević je ocenio da su kvalitetnim iskazom demantovani "svi bukači i vikači koji su u medijima govorili da on nema sta da kaže i da svojim ćutanjem na neki način konkludentno priznaje izvršenje krivičnog dela".

Napomenuo je da je podneo stotine tužbi protiv medija koji su Aleksića u prethodnom periodu vređali i osuđivali pre suđenja, i najavio nove tužbe ukoliko se to nastavi.

Upitan za zdravstveno stanje njegovog klijenta, Jakovljević je rekao da je ono i dalje kritično i da i dalje postoji potreba da se obavi hirurška intervencija, kardio-vaskularna intervencija, jer ima veliko uvećanje karotide.

Miroslav Mika Aleksić citirao iskaze glumica iz istrage

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i za polno uznemiravanje polaznica njegove škole, nastavio je danas da iznosi odbranu u Višem sudu u Beogradu više od tri sata.


On je pročitao delove iskaza Milene Radulović, glumice koja ga je prva prijavila, kao i ostalih devojaka, u kojima one navode kako su volele da pohađaju časove glume.

U celoj optužnici od 58 strana u samo jednoj rečenici se, kako trvrdi Aleksić, navodi da je bilo i lepih stvari, što njemu, kaže, deluje cinično.

Aleksić, koji je na današnjem suđenju ponovo napomenuo da je "Stvar srca" produkcijska kuća a ne škola glume, osvrnuo se na iskaz glumice Ive Ilinčić, koja je nakon Mileninog poziva odlučila da ga prijavi nadležnim organima, navodći u iskazu da ta "škola mora da prestane sa radom".

On je potvrdio navode iz optužnice i rekao da su se na njegovim časovima morala poštovati određena pravila, pa je tako naveo da je bilo 5 pisanih pravila, a neka od njih su da nema laganja, da se navija za OFK Beograd i da u grupi vlada samoupravljanje.

Takođe, deca su na prvoj strani njihovih svezaka morala da napišu himnu "Oče naš", Svetosavsku himnu i "Bože pravde", rekao je Aleksić i dodao da je od svojih đaka zahtevao da na časove dolaze elegantno obučeni i čisti.

Sudija Zoran Božović je više puta Aleksiću skrenuo pažnju da se ne udaljava od teme i da se drži optužnice, pa je rekao "nismo u dramskom studiju i nemamo obavezu to da slušamo".

Aleksić je negodovao što su dela u optužnici opisana na isti način, osporavajući ih i tvrdeći da se glumice ne izražavaju na taj način i da on to zna jer ih, kako je naveo, poznaje.

- Takođe, u optužnici su iskazi glumica apsurdni. Nije moguće da su različite devojke opisale isti događaj, na istom mestu i isto vreme, jer su u pitanju različite osobe - izričit je bio Aleksić, potvrđujući da se u grupi pričalo i o seksu, ali na "onaj način na koji njima treba".

- Milena je navela da sam je jednom rukom uhvatio za kosu i jako stegao oko struka, nakon čega se nagnuo ka njoj i ugurao jezik u njena usta - rekao je Aleksić i dodao da su ostala svedočenja slična Mileninom.

Takođe je rekao da ne razume zašto se devojke od 17,18 i 19 godina nazivaju decom i dodao da su u optužnici pogrešno naveli koliko je jedna od devojaka imala godina, pa su napisali 17 umesto 18.

Više puta u toku izlaganja odbrane on je pomenuo da ga optužnica podseća na scenario iz neke meksičke serije, te da ima i delova iz poznate serije "Seks i grad".

- Jedna od devojaka u iskazu navodi da je uplakana ušla u moju kancelariju, jer svoje školovanje nastavlja u inostranstvu, nakon čega sam joj rekao da je glupača, zagrlio je i spustio ruku na njenu zadnjicu, a potom je ona osetila moje uzbuđeno disanje što ju je uplašilo - pročitao je Aleksić deo iskaza iz optužnice.

Takođe je rekao da nekoliko devojaka ima isti iskaz kao i da ima dokaze da su glumice nosile papir sa kog su čitale u trenutku kada su davale iskaze, što, po njemu, ukazuje da je sve inscenirano i isplanirano.

- U iskazu jedne od glumica navodi se da sam ja ugasio svetla u studiju, nakon čega sam je uhvatio za zadnjicu, stavio ruku u njene gaćice i dodirivao je, a nakon što je ona počela da plače ja sam joj rekao ''hladna si kao zmija, samo ti je telo vrelo'' - naveo je Aleksić.

On smatra da je specifično i što u svim iskazima devojke pominju hulohopke i kako je čudno da se one sećaju da li su imale hulohopke ili ne.

Sledeće suđenje zakazano je za 4. april, kada će Aleksić nastaviti da izlaže svoju odbranu, koju je započeo na prethodnom suđenju 2. februara.

On je u sud zajedno sa svojom ženom i advokatima stigao iz kućnog pritvora u kom je od 10. septembra prošle godine nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
beba

01.03.2022 16:10

Verujem.Od fasistickih drzava je sve za ocekivati...

Ma

01.03.2022 20:59

nije kriv, ali bi mogao malo da skrati pricu i pusti tuziteljke da pricaju. Ne mora on nista dokazivati, vec tuziteljke. Vise me zanima, kako li ce one sve ove lazi i nelogicnosti objasniti.