NIKAD NISAM ČUO DA JE NEKO SEBI PREREZAO GRKLJAN Bezbednjak otkriva šta je sve moglo da se desi na teretnjaku na kojem je Dragan pronađen mrtav
Italijanska policija

Mornar Dragan Panić (51) iz Omoljice kod Pančeva pronađen s prerezanim grkljanom na teretnjaku koji je iz Brazila u italijansku luku Đenova. Brod je prevozio kafu, a među njom je bila sakriveno 450 kg droge.

Prijatelji i porodica mornara koji je nađen mrtav na brodu punom kokaina sigurni su da Dragan nije izvršio samoubistvo i da je žrtva zločina.

Nikola Antić iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost istakao je da su trenutne informacije jako šture, ali tvrdi da su male šanse da je došlo do samoubistva.

- Ove informacije su jako šture. U medijima kažu da je čovek izvršio samoubistvo odnosno da je sam sebi prerezao grkljan. Ja ne znam za takve slučajeve. Sa druge strane, postoje dve karotidne arterije, koje hrane mozak sa kiseonikom i čovek bi mogao da ih preseče i tako umre. Čak ne bi ni bilo toliko bolno. Ali ja ne znam da li je takav slučaj zabeležen u istoriji kriminalogije. A šta se tačno desilo? Moguće je da čovek video nešto što nije trebalo ili je možda odbio nešto što nije hteo da radi i zato je kažnjen kao nezgodan svedok. To još ne znamo - rekao je Antić.

Advokat Aleksandar Radivojević naveo je da će se sve saznati kada stignu rezultati obdukcije.

- Forenzički će biti utvrđeno da li je to samoubistvo ili ne. Drugačiji su rezovi. Jedan je način ako se svojom rukom uradi. Imate i druge činjenice. Da li je kontenjer bio zaključan spolja ili iznutra i da li ima tragova druge vrste i sve se to analizira trenutno - rekao je advokat.

Advokat je istakao da država Italija mora doneti rešenje da li se radi o ubistvu ili o samoubistvu i da se to neće zataškati zbog količine droge.

- Postoje procedure koje moraju da se ispoštuje. Ako vi pronađete leš, morate ustanoviti na koji je način došlo do gubitka života. Naravno, pitanje je zainteresovanosti i da li će se ići do detalja - naveo je advokat.

Dodao je da porodica ima prava da učestvuje u postupku i čak i da ga nastavi ako joj se ne sviđa konačan ishod.

- Porodica kao oštećeni imaju pravo da učestvuju u celom postupku. Mogu da prate šta će se dogoditi i pod određenim uslovima da preuzmu gonjenje i angažuju svoje veštake ako smatraju da je došlo do toga. Ti troškovi su veliki i pitanje je da li će porodica biti u mogućnosti da ide tako daleko. Mada treba prepustiti državi da donese prvu odluku - istakao je advokat.

Antić je naveo pitanja koja se ne postavljaju i tvrdi da bi na njih morali da damo odgovor.

- Nigde nismo videli ko je vlasnik broda niti čija je to firma na kojoj smo videli toliku količinu droge. Ta droga dolazi iz Brazila,što se poprilično odudara od droge iz Kolumbije koja se obično prenosi. Postavlja se pitanje da li su novi igrači na sceni. Mislim da ne bi samo porodica trebala da se zanima za tog čoveka već i država - rekao je Antić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading