ELEKTRIČAR IZGOREO DOK JE SPAVAO! Vatra progutala zgradu u okviru kompleksa Infektivne klinike u Beogradu
Foto: Alo.rs

Kao u paklu! Penzioner Dušan Đ. (60) nastradao je u stravičnom požaru koji je izbio u stambenoj zgradi iza Infektivne klinike u Beogradu dok je jedna starica povređena! Telo Dušana Đ. bilo je ugljenisano do neprepoznatljivosti, a kako saznajemo, nekada je radio kao električar upravo na Infektivnoj klinici!

Veliki požar izbio je u noći između nedelje i ponedeljka, oko ponoći, u Bulevaru oslobođenja u okviru kompleksa Infektivne klinike. Reč je o zgradi u čijem prizemlju se nalazila klinička vešernica, a u stanovima su živeli većinom penzioneri i nekadašnji radnici Infektivne. Vatra je buknula u stanu Dušana Đ., čije je ugljenisano telo pronađeno.

ELEKTRIČAR IZGOREO DOK JE SPAVAO! Vatra progutala zgradu u okviru kompleksa Infektivne klinike u Beogradu

Foto: Alo.rs

foto: Tanjug

- Vatra je zahvatila celu zgradu od prizemlja pa sve do tavana. Kao u paklu! Uzrok je najverovatnije uljani radijator na koji se grejao Dušan u svom stanu. Živeo je sam, a u trenutku požara nesrećnik je zaspao i više se nikada nije probudio. Do kvara je došlo zbog spoja na instalacijama jer je zgrada stara. Iz njegovog stana vatra i dim su se kroz hodnik velikom brzinom širili kroz zgradu do samog krova - navodi jedan od stanara za Alo! i dodaje da je Dušan bio dobar čovek ali usamljenik:

ELEKTRIČAR IZGOREO DOK JE SPAVAO! Vatra progutala zgradu u okviru kompleksa Infektivne klinike u Beogradu

Foto: Alo.rs

foto: Tanjug

- Nije se mnogo družio s ostalima, ali je bio dobar komšija. Navodno ima samo rođake u Sloveniji, a nikada se nije ženio niti imao dece. Radio je na infektivnoj klinici gde je i dobio stan - tvrdi naš sagovornik.

Zbog požara spavali u kolima i kod rođaka

Većina stanara je posle tragedije noć prespavalo u kolima ili kod rodbine.

- Neke su probudile komšije, a neke vatrogasci. Sva sreća da su nas probudili na vreme inače bismo svi izgoreli. Ne bismo imali nikakve šanse. Bilo je kao u grotlu. Ljudi su uzeli samo ono što im je prvo palo pod ruku. Ostalo je izgorelo. Godinama se pričalo da će da ruše zgradu i da ćemo dobiti novi smeštaj, ali ništa se nije dešavalo. Eto, sad starost zgrade je uzela svoj danak - kaže V. N. za Alo!

U trenutku izbijanja požara većina stanara je spavala, a zahvaljujući nekim komšijama izbegnuta je veća tragedija. Stanari su hitno evakuisani, a jedna starica se srušila u hodniku zbog dima dok je bežala. Panika, vrisci, sirene vatrogasaca, dim i vatra koji kuljaju iz cele zgrade uznemirili su i stanare drugih zgrada. Starica je prebačena na VMA i dobro se oseća. Većini stanara je izgorelo sve što su imali i praktično su na ulici.

ELEKTRIČAR IZGOREO DOK JE SPAVAO! Vatra progutala zgradu u okviru kompleksa Infektivne klinike u Beogradu

Foto: Alo.rs

Borisav Đorđević foto: Printscreen/Tanjug

- Bilo je oko ponoći kad me je ćerka probudila jer je osetila dim. Prvo sam gledao po kablovima kod sebe po stanu da nije tu i onda smo osetili da dim dolazi iz hodnika. Počeli smo da trčimo i da budimo stanare redom, tako da sam ja zaboravio da uzmem stvari. Od jakne je ostalo samo parčence, novčanik i ključ od kola. Šteta u mom stanu je neopisiva, 80 odsto stana je izgorelo, od patosa nagore! Pošto je požar izbio na donjem spratu, a između je trska, zahvatilo je grede, vatra se proširila hodnikom i došla do tavana - ispričao je stanar Borisav Đorđević.

Na gašenju vatre bilo je angažovano 38 vatrogasaca sa deset vozila. Vatru su morali da gase s obe strane zgrade uz pomoć dizalice. Pet stanova je potpuno uništeno. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading