ISTRAGA JE U TOKU! Drina i Sava kod Bogatića za 7 dana izbacile dva utopljenika
EPA

U proteklih sedam dana Drina i Sava kod Bogatića izbacile su na površinu dva utopljenika.

U policiji i pogrebnoj službi komunalnog preduzeća u Bogatiću su iznenađeni što su dva ljudska tela isplivala u ovako kratkom roku i veruju da je sve samo - slučajnost.

Na sreću, daleko je vreme ratnih zbivanja devedesetih godina kada su ljudska tela učestalo plutala vodom.

- Oba slučaja su prijavili ribolovci. Telo muškarca bilo je nasukano se na rečnom ostrvu u potesu Podine u Salašu Crnobarskom, u blizini jedne šljunkare, dok je telo žene pronađeno u Savi tri kilometra daleko od ušća Drine u ovu reku - navode u policiji.

Radnici pogrebne službe ovdašnjeg komunalnog preduzeća su u prisustvu policije tela izneli na obalu i transportovali do bolnice u Šapcu.

- Dok smo na Drini lako stigli do tela muškarca koje je bilo na suvom, na sprudu, intervencija na Savi je bila izuzetno teška i trajala je nekoliko sati. Nas šestorica smo se baš namučili. Čamcem smo došli do tela, a onda uz veliki napor izneli na suvo uz strmu obalu, pa kroz šumu i blato do kolena nosili na rukama do automobila - opisao je Zoran Maletić, koji je za poslednjih dvadeset godina na obdukciju "sproveo" oko 200 ljudi nastradalih u različitim nesrećama.

Nastradali muškarac je, po njegovoj proceni koju je dao na osnovu velikog iskustva, bio star do 40 godina, belog tena je i ošišan na "čiroki" frizuru, dok je žena na sebi imala jaknu, helanke i patike. Leš muškarca je manje vremena bio u vodi, dok je telo žene duže plutalo rekom pre nego što se zakačilo u šipražje uz samu obalu.

U policiji navode da se u ovakvim situacijama obavezno radi obdukcija tela i potom preko Interpola razumenjuju podaci sa ciljem da se otkrije identitet nastradalih.

- Za sada je identitet utopljenika nepoznat. Moguće je da se sazna ko su, na osnovu obdukcije, garderobe ili nekih drugih detalja i ukoliko je prijavljen nestanak i rodbina ili neko drugi se interesuje. Bilo je takvih slučajeva, mada više onih da se nikada nije saznalo pa su nastradali sahranjeni kao NN lica o trošku države - navodi izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading